Wintertijd komt maand lang naar Leuven

20 november 2023 | 11u09 | Gepost door annpeeters
wintertuin
Tussen 7 december en 7 januari kan je naar tal van fijne winteractiviteiten in hartje Leuven. 

Op donderdag 7 december opent Wintertijd met een feestelijke toets. Die avond springt de verlichting van de Wintertuin aan: de officiële start van de eindejaarsfeesten in de stad Leuven. 

Lichtkunst
​Lichtkunstparcours ‘(un)Holy Light’ is ondertussen al aan de vierde editie toe. In de periode van 9 tot 17 december kan je genieten van zowel internationale als Belgische lichtkunstwerken. Tussen 17 en 21 uur kan je die week je ogen uitkijken in de Sint-Jacobskerk, de kapel van het KADOC, de binnenplaats van de Bib Tweebronnen, het vroegere DOMO-gebouw en op een buitenlocatie in de Mechelsestraat. 

Moonlightwalk - Yvonne Goulbier - Sint-Jacobskerk

Nebula ©Lab2123 - KADOC

Pézize - Dynamorphe - Tweebronnen

The Astronomers Perception - Lucien Bitaux - voormalig DOMO-gebouw

Behind the walls - Nathalie Maufroy - Mechelsestraat Taotie - Thomas Garnier - voormalig DOMO-gebouw

Groot Begijnhof

Stille genieters kunnen op 16 december weer terecht in het Groot Begijnhof. Deze locatie wordt opnieuw feeëriek aangekleed met duizenden kaarsjes door de Mannen van het jaar 1980.

Twee weken kerstmarkt
​Op de Kerstmarkt kan je snuisteren tussen meer dan 100 kraampjes met kerstartikelen en geschenken. Nieuw dit jaar is de foodstreet met winterse lekkernijen in het midden van het Ladeuzeplein. Dit jaar duurt de Kerstmarkt voor het eerst twee weken, namelijk van 7 tot 21 december. Je hebt dus een paar dagen langer de tijd om te genieten van al die sfeer en gezelligheid op het Ladeuze- en Hooverplein. ​

Kerstconcerten Currende
​Dit jaar staan ook de klassieke concerten van het ensemble Currende, o.l.v. Erik Van Nevel, opnieuw op het menu. Op 14, 28 en 29 december brengen zij Oostenrijkse kerstmuziek in de Sint-Pieterskerk.

kerstconcert

Nog meer Wintertijd
Uiteraard is er in de periode tussen 7 december en 7 januari nog zoveel meer te doen. Zo kunnen shopliefhebbers hun hartje ophalen tijdens de koopzondagen op 10, 17, 21 en 24 december én op 7 januari. Sportievelingen kunnen hun kerstkilo’s eraf lopen tijdens de Eindejaarscorrida op 31 december en feestvierders kunnen die avond het nieuwe jaar indansen op Leuven Countdown. Wintertijd wordt traditioneel afgesloten met de Nieuwjaarsdrink op zaterdag 6 januari in de Wintertuin op de Grote Markt.

Shoppen in Leuven

Corrida

Leuven Countdown

Nieuwjaarsdrink

Lees meer over