WIN: DVD ‘Louis Tobback: De Gave van de Verontwaardiging’

5 juni 2019 | 22u13 | Gepost door redactie
WIN: DVD ‘Louis Tobback: De Gave van de Verontwaardiging’
Vanaf 11 juni 2019 is de hommage 'Louis Tobback: De gave van de verontwaardiging' verkrijgbaar op DVD. Wij mogen 5 exemplaren weggeven.
Het bericht WIN: DVD ‘Louis Tobback: De Gave van de Verontwaardiging’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op 2 januari 2019 nam Louis Tobback na 24 jaar afscheid van het burgemeesterschap van Leuven. Om terug te blikken op zijn lange carrière, die zich allesbehalve tot Leuven beperkte, regisseerde de Leuvense regisseur Matthias Therry, in opdracht van Curieus Vlaams-Brabant de documentaire ‘Louis Tobback: De Gave van de Verontwaardiging’, die begin dit jaar in première ging in Het Depot en nadien te zien was in Cinema ZED.

De film werpt een blik op zijn carrière, die soms aanvoelt als een thriller, soms als een drama, maar vooral doordrongen is van een grote verontwaardiging voor alles wat misloopt in onze samenleving.

Journalisten, politieke mede- en tegenstanders en kennissen blikken in de film terug op een politieke loopbaan, die bepalend is geweest voor de Belgische na-oorlogse geschiedenis.

‘Louis Tobback: De Gave van de Verontwaardiging’ is een hommage, met bijdragen van Frank Vandenbroucke, Walter Pauli, Mark Eyskens, Johan Vande Lanotte, Karin Jiroflée, en vele anderen.

Vanaf 11 juni 2019 is de film verkrijgbaar op DVD en te koop in de reguliere DVD verkooppunten (Fnac, Standaard Boekhandel,…) als ook online.

Wij geven 5 exemplaren weg, wil je kans maken, stuur dan een mail met je naam en adres naar annpeeters@proximus.be.

 

Het bericht WIN: DVD ‘Louis Tobback: De Gave van de Verontwaardiging’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over