Wijgmaalsesteenweg onder viaduct van Wilsele twee nachten afgesloten begin oktober

25 september 2020 | 09u17 | Gepost door annpeeters
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Vanaf vrijdagavond 2 oktober tot zondagochtend 4 oktober werkt Wegen en Verkeer aan de onderkant van het viaduct in Wilsele. Er worden betonherstellingen en schilderwerken uitgevoerd. De Wijgmaalsesteenweg wordt twee opeenvolgende nachten, op 2 en 3 oktober, afgesloten voor verkeer, telkens tussen 20 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends. Overdag kan het verkeer steeds gebruik maken van de Wijgmaalsesteenweg.

Als onderdeel van de renovatie van het viaduct van Wilsele, worden er betonherstellingen en schilderwerken uitgevoerd aan de onderkant van het viaduct. Om die werken veilig uit te voeren, wordt de Wijgmaalsesteenweg afgesloten voor alle verkeer van vrijdagavond 2 oktober (20u) tot zaterdagochtend 3 oktober (6u). Ook vanaf zaterdagavond 3 oktober (20u) tot zondagochtend 4 oktober (6u) is de steenweg afgesloten. Het verkeer volgt dan een omleiding via de Remylaan en de Weggevoerdenstraat tot aan de Aarschotsesteenweg (N19). Overdag kan het verkeer wel via de Wijgmaalsesteenweg rijden.

  Werken in Wilsele duren nog tot volgende zomer

Wegen en Verkeer werkt sinds dit voorjaar op de E314 in Wilsele. Het viaduct wordt volledig gerenoveerd en plaatselijk breder gemaakt. Ook legt Wegen en Verkeer een fiets- en autotunnel aan onder de snelweg, ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg. De werken op de E314 duren nog tot en met de zomer van 2021. Tot dan moet het verkeer er over versmalde rijstroken. 

Lees meer over