Wieringstraat feestelijk heropend

27 januari 2020 | 11u07 | Gepost door redactie
Wieringstraat feestelijk heropend
De stad legde de Wieringstraat opnieuw aan. Midden november werd de straat volledig opengebroken en afgesloten voor alle verkeer. Vorige zaterdag werd de straat feestelijk heropend.
Het bericht Wieringstraat feestelijk heropend verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Deze werken kaderen binnen de opwaardering van de Leuvense binnenstad. Na de heraanleg van de Schrijnmakersstraat en de Jodenstraat was het nu de beurt aan de Wieringstraat”, legt schepen van openbare werken Dirk Vansina uit. “Het was een erg hobbelige straat, niet echt rolstoel- of buggyvriendelijk. En daar wilden we iets aan doen.”

Verbetering toegankelijkheid
“De Wieringstraat kreeg een gelijkgrondse aanleg”, zegt schepen Dirk Vansina. In het midden van de straat ligt een afwateringsgoot. De voetpaden, die erg smal waren, zijn verdwenen. Voetgangers kunnen nu de hele breedte van de straat gebruiken. Bovendien liggen er nieuwe, vlakke kasseien die de toegankelijkheid aanzienlijk verhogen. Ook voor fietsers is dit goed nieuws. Zij kunnen de Wieringstraat nu gebruiken als traject om de Parijsstraat (wandelstraat) te vermijden. “Het doel was om meer comfort voor alle gebruikers te creëren, en daar zijn we zeker in geslaagd”, aldus Dirk Vansina.

Iedereen tevreden
De heraanleg van de straat werd doorgesproken met de buurt. Bij eerdere werken werd in fases gewerkt. De aannemer werkte in één keer door, om zo weinig mogelijk overlast te creëren voor buurtbewoners en handelaars. Ook schepen van handel Johan Geleyns is tevreden met het resultaat: “De parking van Delhaize Denon is opnieuw bereikbaar, en met deze nieuwe look biedt de straat comfort voor wie plaatselijke winkels en restaurants wil bereiken.”

Het bericht Wieringstraat feestelijk heropend verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over