Wielergekte slaat ook toe in Leuvense gevangenissen

gevangenis leuven centraal
WK
Naar aanleiding van het WK wielrennen organiseert De Rode Antraciet samen met Sport Vlaanderen fietsactiviteiten in de gevangenissen van Leuven en Antwerpen. Het wielerfeest gaat van start in Leuven-Centraal op vrijdag 17 september en zaterdag 18 september en wordt afgesloten in de gevangenis van Antwerpen op zaterdag 25 september en zondag 26 september. In beide gevangenissen voorziet Sport Vlaanderen een aantal spinningsfietsen met tablet.

Via speciaal uitgeruste Keiser spinningsfietsen beleven gedetineerden een stukje van de meest prestigieuze wielerwedstrijd van het jaar. In verschillende tijdsblokken en groepen rijden ze het parcours virtueel mee en meten zich zo met de profs. In samenwerking met de gedetineerden zelf zorgen we bovendien voor de nodige animatie en uitdagingen binnen de muren.    

In de Leuvense Hulpgevangenis vindt op 3 oktober tot slot een laatste event plaats in het kader van het WK Wielrennen. Geen virtueel parcours maar wel een sportdag met onder andere fietsen op rollen en een voorstelling van het sportaanbod voor het komende seizoen.  

“Wat buiten gebeurt binnenkrijgen is vaak geen sinecure. De opbouw van het finishcomplex en de fanzones voor het WK Wielrennen is al weken bezig. Er is overal kleurrijke promo. Heel de stad staat op z’n kop binnenkort. Het peloton met al die toprenners zal letterlijk voorbij de gevangenissen zoeven. Binnen de muren willen we niet achterblijven en een stukje van dit grootse wielerfeest meebeleven", zegt Sabine De Bock, functionaris van de Rode Antraciet in de gevangenis Leuven-Centraal. Zij leidt al deze activiteiten mee in goede banen, samen met de collega’s van justitie en de hulp- en dienstverlening, inclusief de gedetineerden zelf. "Voor hen is het een mooie kans om op een sportieve manier verbinding te maken met wat er in de buitenwereld leeft", aldus Sabine De Bock.

Lees meer over