Wie kraakt de code van de wensboom?

22 december 2021 | 15u52 | Gepost door annpeeters
wensboom
Van zaterdag 25 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 kunnen gezinnen met jonge kinderen hun hersenen aan het werk zetten tijdens een uitdagende puzzelwandeling in de Leuvense binnenstad.

Wie tijdens de kerstvakantie door het stadscentrum wandelt, zal zonder twijfel de magische  wensboom zien staan die sinds de start van de winter staat te blinken op het Herbert Hooverplein. De boom is het eindpunt van een betoverende wandeling waarbij kinderen samen met hun ouders hun beste speurneus bovenhalen om een reeks raadsels op te lossen en vervolgens een code te kraken. Wie erin slaagt de code te ontcijferen, mag een wens doen aan de magische wensboom in de hoop dat die wens ook daadwerkelijk uit mag komen. De boom beloont de speurders alvast met honderden fonkelende lichtjes.

De wandeling is gratis en in totaal zo’n drie kilometer lang. Het enige wat je nodig hebt, is het opdrachtenboekje, een pen of potlood, een smartphone (voor het scannen van QR-codes) en een zaklamp waarmee je de magische prenten kan zoeken. “We zijn blij dat we een leuke activiteit kunnen uitrollen voor kinderen en hun ouders, en dat in samenwerking met A Maze, een nieuw initiatief van jonge Leuvenaars. We hopen dat het voor veel gezinnen een welgekomen vorm van ontspanning kan zijn in een periode waar weinig mag. Als stad vinden we het in deze tijden dan ook extra belangrijk om in te zetten op het welzijn van de Leuvenaars. En meer specifiek het welzijn van kinderen”, aldus schepen van jeugd Dirk Vansina.

Meer weten?
Je vindt alle praktische info op www.leuven.be/wensboom.

Vergeet zeker niet een opdrachtenboekje af te halen bij Visit Leuven (vanaf 26 december) of de Bib Leuven (vanaf 27 december). Je vindt je opdrachten ook op de website van stad Leuven

boom

Lees meer over