Weyts geeft huursubsidie aan De Wijnpers en Stroom

22 november 2019 | 10u13 | Gepost door redactie
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft een huursubsidie van meer dan 19.500 euro aan De Wijnpers en Stroom in Leuven. Zo kunnen de scholen op korte termijn extra plaatsen in de klas realiseren. De huursubsidie komt 376 leerlingen ten goede en realiseert 66 extra plaatsen in De Wijnpers.
Het bericht Weyts geeft huursubsidie aan De Wijnpers en Stroom verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Deze investering is heel welkom”, zegt Lorin Parys, Vlaams Parlementslid en fractieleider van N-VA Leuven. “Als er genoeg plaatsen zijn in onze lokale scholen, dan moeten ouders hun kinderen niet in een andere gemeente naar school sturen”.

De Vlaamse Overheid investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in de bouw van gloednieuwe schoolgebouwen. Maar een nieuwe school bouwen kost veel tijd en het is niet op elke plaats de beste oplossing. Soms is het beter om extra ruimte te huren, zodat je sneller en flexibeler extra plaatsen in de klas kan realiseren.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft nu een huursubsidie van 13.510 euro aan De Wijnpers in Leuven. Zo kan de school op korte termijn extra plaatsen in de klas realiseren. De huursubsidie komt 88 leerlingen ten goede en realiseert 66 extra plaatsen in de school. Daarnaast genieten ook de 288 leerlingen van Stroom Leuven van de extra subsidies. Zij ontvangen 6.000 euro.

“Er is al snel extra capaciteit nodig in onze scholen”, zegt Katrien Houtmeyers, gemeenteraadslid van N-VA Leuven en Kamerlid. “Met de steun van de minister kan er vlot extra ruimte bijkomen in De Wijnpers. Zo blijven kinderen verzekerd van een plaatsje in een klas dichtbij huis”.

Het bericht Weyts geeft huursubsidie aan De Wijnpers en Stroom verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over