Werken voor aanleg verhoogde bushaltes aan Groeneweg starten weldra

27 februari 2024 | 09u01 | Gepost door annpeeters
Sint-Jansbergsesteenweg Heverlee werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 4 maart 2024 de bushaltes op de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) ter hoogte van Groeneweg in Heverlee. De haltes krijgen in beide richtingen een verhoogd perron en blindegeleidetegels. Ook het fietspad wordt heraangelegd. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken 4 weken.

De Sint-Jansbergsesteenweg blijft tijdens de werken open voor alle verkeer, maar wordt tijdelijk éénrichting naar de Tervuursesteenweg (N3). Wie er woont en werkt kan als uitzonderlijk plaatselijk verkeer doorrijden tot aan beide kanten van de werfzone. De aannemer neemt per fase één rijstrook in. Voetgangers ondervinden geen hinder en kunnen de werken passeren. De werfzone wordt tijdelijk een fietsstraat. Auto’s blijven achter de fietsers rijden en mogen geen inhaalbeweging maken. In de werfzone geldt een parkeerverbod. De Lijn voorziet tijdelijke haltes net buiten de werfzone aan Groeneweg en Berg Tabor. Het openbaar vervoer kan vertraging oplopen, reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner

Doorgaand verkeer vanuit de Tervuursesteenweg (N3) dat richting de Boudewijnlaan (N264) wil rijden, volgt de omleiding via de Tervuursesteenweg tot aan de rotonde van Bertem. Daar kan het verkeer via de Blokkenstraat en de Nijvelsebaan opnieuw de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) bereiken. 

Toegankelijk openbaar vervoer 

De bushaltes ‘Heverlee Groeneweg’ krijgen in beide richtingen een verhoogd perron en blindegeleidetegels. Zo wordt de toegankelijkheid van het openbaar vervoer verhoogt en kan iedereen er comfortabel de bus nemen. De fietspaden worden achter de bushaltes heraangelegd. Door fietspaden achter de haltes te leggen, komen de bussen niet in conflict met het fietsverkeer. In de richting van Overijse komt ten slotte een nieuw schuilhuisje. Het schuilhuisje in de richting van Leuven wordt verplaatst en de fietsbeugels blijven behouden.

Lees meer over