Werken aan Leuvense binnenring op komst

Ring Leuven

Het Agentschap Wegen en Verkeer verbetert vanaf maandag 27 mei de aansluiting van de Justus Lipsiusstraat met de Leuvense binnenring. 

Het bestaande voetpad en eenrichtingsfietspad aan de Tiensevest wordt omgevormd tot een voetpad met tweerichtingsfietspad. Dat nieuwe fietspad wordt verhoogd aangelegd, zodat automobilisten die de Justus Lipsiusstraat uitrijden, de fietsers beter zien. Vanaf maandag 27 mei werkt de aannemer drie weken aan de lokale aanpassing aan de Justus Lipsiusstraat. Die straat wordt ter hoogte van de binnenring afgesloten om vlot en veilig te kunnen werken.

Omleiding via Maria-Theresiastraat met tijdelijke maatregelen

Om veilig te kunnen werken wordt de Justus Lipsiusstraat afgesloten van de ring. Er geldt dan een korte omleiding langs de Maria Theresiastraat, Dagobertstraat en Arnould Nobelstraat om vanuit het centrum de binnenring te bereiken. 

Tijdelijke maatregelen: 

  • De rijrichting in de Justus Lipsiusstraat tussen de Maria Theresiastraat en de Nobelstraat draait om. 
  • De Arnould Nobelstraat wordt enkelrichting. 
  • Verkeer kan vanuit de Jozef -II-straat ter hoogte van de Nobelstraat enkel linksaf slaan. 

Voetgangers wandelen langs een veilige doorgang voorbij de werf. Fietsers krijgen een veilige doorgang op de ingenomen rijstrook van de Leuvense binnenring. De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. De buslijnen 7, 8, 9, 79, 380, 555, 558, 601, 616, 630, N2 en N8 kunnen lichte vertraging ondervinden tijdens de werken. Reizigers bekijken eventuele wijzigingen best via de app of op delijn.be/routeplanner.

Nieuw dubbelrichtingsfietspad met verkeersdrempel

In de omgeving van school De Ring en het station van Leuven, waar veel fietsers zijn, wordt de fietsverbinding tussen de Justus Lipsiusstraat en de oversteek van de Tiensevest bij het Provincieplein verbeterd. Het bestaande voetpad en eenrichtingsfietspad worden omgevormd tot een voetpad met tweerichtingsfietspad. 

Het nieuwe fietspad wordt verhoogd aangelegd voor betere zichtbaarheid van fietsers voor autobestuurders die de Justus Lipsiusstraat uitrijden. Op de nieuwe verkeersdrempel wordt een rode markering met dubbele pijlen aangebracht op het fietspad. Ook het voetpad in de buurt van de verkeersdrempel wordt vernieuwd met betontegels. De aanpassingen zorgen voor een veilige en overzichtelijke aansluiting van de Justus Lipsiusstraat met de ring voor alle weggebruikers.

kaartje

Lees meer over