Wereldfeest Leuven helpt mee(r) levens redden

2 juni 2020 | 15u45 | Gepost door redactie
Wereldfeest Leuven helpt mee(r) levens redden
Als gevolg van de coronacrisis kan een klassieke editie van het Wereldfeest dit jaar niet plaatsvinden.
Toch blijft de organisatie niet bij de pakken neerzitten. Op relatief korte tijd vormen ze het festival om tot een online evenement.
Het bericht Wereldfeest Leuven helpt mee(r) levens redden verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op zaterdag 6 juni 2020 organiseert Wereldfeest Leuven vanaf 17 uur een online editie om geld in te zamelen voor de actie COVID 12-12, om coronaslachtoffers in de meest kwetsbare landen te steunen. “We beginnen zaterdag om 17 uur met een speciale editie van Radio Lockdown op Radio Scorpio. Oude bekenden van het Wereldfeest komen langs in de uitzending om een plaatje aan te vragen. Ook de Leuvense mondiale organisaties vragen verzoeknummers aan en brengen hun boodschappen. Stem vanaf 17 uur dus af op Radio Scorpio via 106 FM of via de livestream op https://radioscorpio.be/”,?utm_source=rss&utm_medium=rss zegt coördinator  Wouter Joris.

Om 20 uur start het online programma dat te volgen is via https://www.facebook.com/Wereldfeest.Leuven/?utm_source=rss&utm_medium=rss en via Wereldfeest Leuven op YouTube. “Vanuit 30CC/Schouwburg komen we je living binnen met een mooie mix van filmpjes, interviews en natuurlijk veel muziek! Muzikaal geven Cruda, Emee., FaBRECOLLECTIV., Gert (Kleinpunk), Jaune Toujours, Roncha en WIM (solo) exclusieve optredens voor het Wereldfeest. Daarnaast komen verschillende Leuvense mondiale organisaties aan bod met grappige of informatieve filmpjes. Verder komen experten van Consortium 12-12 uitleg geven over de gevolgen van de coronapandemie hier en in de rest van de wereld. Filosoof, schrijver en documentairemaker Bleri Lleshi komt dan weer langs om zijn nieuwe boek ‘Wat na corona? – Brief aan Vlaanderen’ voor te stellen, maar hij ontpopt zich ook als DJ. Praten het geheel vlotjes aan elkaar: Lennaert Maes en Sarah Bekambo. En tegen 22 uur duiken we al dansend de nacht in met de mondiale grooves van Bleri Lleshi…”

Kan je niet wachten tot 17 uur? Luister dan vanaf zaterdag naar de ‘Wereldfeest 2020’-playlist op Spotify, die 30CC samenstelde op basis van de Wereldfeestaffiches van voorbije jaren. Of download de schitterende Wereldfeest-kleurplaten op http://www.wereldfeest.be/?utm_source=rss&utm_medium=rss en zet alvast je (klein)kinderen aan het kleuren.”

Wereldwijd mee(r) levens redden

“Tijdens het online Wereldfeest zal heel wat aandacht gaan naar de coronaslachtoffers in kwetsbare landen. Zo komen experten langs van het Consortium 12-12, dat met de actie COVID 12-12 levensbelangrijke hulp biedt aan de bevolking in Afrika, het Midden-Oosten, Azië en LatijnsAmerika. Maar ook de andere mondiale organisaties die actief zijn in Leuven of het Zuiden en die met de coronacrisis geconfronteerd worden, krijgen tijdens het Wereldfeest een platform. We hopen dat de grote solidariteit die de Leuvenaars tonen sinds het begin van de coronacrisis, ook tot buiten de stadsgrenzen zal reiken. Als stadsbestuur roepen we onze inwoners op om een gift te doen aan COVID 12-12 op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 van vzw Consortium 12-12 of via https://covid.1212.be/nl/home.?utm_source=rss&utm_medium=rss Elke gift vanaf 40 euro is fiscaal aftrekbaar. We hopen dat veel Leuvenaars het Wereldfeest dit jaar digitaal meepikken en coronaslachtoffers in de meest kwetsbare landen steunen”, laat schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie weten.

Muziekoptredens

“Met onder andere de optredens op het groot podium levert 30CC al vele jaren een felgesmaakte bijdrage aan het Wereldfeest. Door de speciale omstandigheden kon dat nu niet. Maar als Leuvens cultuurcentrum wilden we graag ook meewerken aan de online editie. Zo stelden we met 30CC – uiteraard in coronaveilige omstandigheden – de Schouwburg en personeel ter beschikking van het Wereldfeest voor het maken van de opnames, en maakte een van onze productieverantwoordelijken een Spotify playlist met Wereldfeestmuziek van de voorbije jaren. Al komen de live artiesten dit jaar noodgedwongen van dichter bij huis, toch zijn we er samen in geslaagd om te zorgen voor een divers, kwaliteitsvol en zelfs exclusief muziekprogramma”, aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort.

 

 

Het bericht Wereldfeest Leuven helpt mee(r) levens redden verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over