Wegenwerken op komst op de Sint-Jansbergsesteenweg

werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf dinsdag 23 april 2024 op de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) in Leuven. Net voorbij de brug over de E40 in Heverlee wordt het fietspad doorgetrokken ter hoogte van het kruispunt met de Bredeweg. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt binnenkort op de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) in Leuven. Ter hoogte van de Bredeweg loopt het fietspad richting Huldenberg net na de brug - over de E40 - al over in een fietssuggestiestrook. Wegen en Verkeer zorgt voor een geleidelijke overgang door het fietspad door te trekken tot na het kruispunt met de Bredeweg. Pas daarna komt er een fietssuggestiestrook, waarbij het fiets- en autoverkeer richting Huldenberg gemengd wordt. Aan de andere kant, richting Leuven, blijven de fietssuggestiestrook en fietspad behouden. 

Omleiding via Blokkenstraat

Tijdens de werken wordt de Bredeweg volledig afgesloten van de Sint-Jansbergsesteenweg. Fietsers en bestuurders die de gewestweg willen bereiken moeten in beide richtingen omrijden via de Blokkenstraat. Op de Sint-Jansbergsesteenweg zelf kan al het verkeer blijven doorrijden tussen Leuven en Huldenberg. Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat bestuurders de werfzone afwisselend kunnen voorbijrijden.

Volgens de huidige planning starten de werken op dinsdag 23 april en zullen ze een drietal weken duren, tot vrijdag 10 mei.

Lees meer over