Wegenwerken hervatten op 6 januari

3 januari 2020 | 12u22 | Gepost door redactie
Wegenwerken hervatten op 6 januari
Het nieuwe jaar is nog maar enkele dagen oud, maar vanaf maandag 6 januari 2020 wordt er weer volop gewerkt aan de Leuvense wegen. Leuven zet volop in op een verbetering van de weginfrastructuur.
Het bericht Wegenwerken hervatten op 6 januari verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het Bruineveldpad krijgt een nieuwe asfaltlaag. Dirk Vansina, schepen van Openbare Werken: “Het Bruineveldpad wordt intensief gebruikt door fietsers en voetgangers. Dankzij de heraanleg wordt het comfort voor hen verhoogd. De werken zullen duren tot en met maart 2020. Tijdens de werken is het pad niet toegankelijk, maar fietsers en voetgangers kunnen een omleiding volgen via Witte-Vrouwenpad, Wilselsesteenweg, Holbeeksesteenweg, Vijverlaan en Bruineveld.”

Maandag starten ook de werken aan het Sint-Agathaplein in Wilsele. Nu het nieuwe zwembad is gerealiseerd, wordt de omgeving heraangelegd met veel aandacht voor groen en natuurlijke waterinfiltratie. Op de plaats van het oude zwembad komt het nieuwe dorpsplein ‘Sint-Agathaplein’: een open grasplein met zitbanken. Deze grote grasvlakte wordt uitgevoerd in (gestabiliseerd) gazon waardoor hier een grasvlakte ontstaat die het water laat infiltreren maar ook mogelijkheden biedt voor activiteiten in de toekomst. Er komen zitbanken en rustplekken voor bewoners van het rusthuis, bezoekers van het zwembad en buurtbewoners. “Het Sint-Agathaplein moet het kloppend hart worden van Wilsele-Putkapel”, vertelt schepen Dirk Vansina. “Er komt bovendien een avontuurlijke speeltuin en ook aan het terras aan de cafetaria van het zwembad worden enkele spelelementen voorzien.”

Na de voorbereidende werken start Aquafin met de aanleg van de rioolcollector op het Sint-Jacobsplein, de Biezenstraat en Sint-Hubertusstraat. Aquafin werkt aan propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water. Met dit project wordt het hemelwater afgekoppeld van de riolering en weer aangesloten op de overwelfde Voer. De werken zullen in totaal ongeveer 16 maanden duren. Er wordt echter in verschillende fases gewerkt om de toegang tot de woningen en de bereikbaarheid van de handelszaken te behouden. Doorgaand autoverkeer en bussen van De Lijn volgen tijdens de werken een omleiding.

In de Mechelsestraat tussen de Vismarkt en het Mercatorpad en de Lei hervatten de werken. Men start hier met de aanleg van de riolering en een nieuw wegdek. Om de hinder voor de omwonenden te beperken, wordt er steenslag gelegd zodat ze de straat of hun garage kunnen in en uit rijden. Woningen en handelszaken blijven te allen tijde te voet bereikbaar.

Tot slot werkt men ook verder aan de totale vernieuwing van de Voorzorgstraat. “De riolering werd volledig vernieuwd en de straat wordt heraangelegd als woonerf”, vertelt schepen Dirk Vansina. Als de werken volgens plan verlopen, is de straat klaar tegen eind maart 2020. In het voorjaar plant de Groendienst de nieuwe bomen.

Het bericht Wegenwerken hervatten op 6 januari verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over