Wees er snel bij want Leuven krijgt een gelimiteerde editie van Monopoly

Er komt een Leuvense editie van Monopoly
In november 2021 komt er een nieuwe en exclusieve Monopoly uit: Monopoly Leuven. Deze gelimiteerde uitgave biedt de uitgelezen kans om Leuven op een unieke manier te verkennen maar is uiteraard ook gewoon leuk voor de Leuvenaars. En nog leuker: via een poll kan één Leuvense sportvereniging nog een plekje op het spelbord bemachtigen.

Nadat eerder al discotheek Manhattan het tot het spelbord van Monopoly Dicotheken schopte krijgt het wereldberoemde spel opnieuw Leuvens tintje. Zelfs meer dan een tintje want er komt zowaar een exclusieve editie met de universiteitsstad in de hoofdrol. Hasbro Gaming, de uitgever van Monopoly, verzamelde vandaag in Abdij van Park om de nieuwe editie voor te stellen. “De editie blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een Leuvens jasje gestoken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar typisch Leuvense straten, pleinen en bezienswaardigheden. We hebben ook aandacht voor historische en recente gebouwen in de stad maar ook parken en musea komen aan bod. Abdij van Park is een voorbeeld maar ook de Kruidtuin kan je kopen.”

Uiteraard staat ook het historische stadhuis op de Grote Markt op het spelbord maar Monopoly gaat ver in de Leuvense editie. Zelfs de kans- en algemeen fondskaartjes worden ingevuld met Leuvense verwijzingen. Zo luidt één kanskaart bijvoorbeeld als volgt: “Je organiseert een voorstelling in Kunstencentrum STUK. Je ontvangt M150. Bijzonder leuk uiteraard maar haast je nog niet naar de winkel want Monopoly Leuven wordt pas eind 2021 gelanceerd. Bovendien gaat het om gelimiteerde oplage. “Hoeveel exemplaren er exact gemaakt worden, is nog niet duidelijk maar het spel zal zeker niet in constante productie gaan”, klinkt het. Voor zij die zich willen verzekeren van een exemplaar: het spel kan nu al besteld worden als pre-order via www.MONOPOLYLEUVEN.be

Ook leuk: de Leuvenaars kunnen het spelbord mee bepalen want er is één locatie op het spelbord die wordt ingevuld via een stemming. “De sportvereniging met de meeste stemmen krijgt een plaats op het bord, samen met voetbalclub OH Leuven. Het wordt dus spannend om te vernemen welke vereniging de meesten stemmen kan verzamelen.” Stemmen kan via de website vanaf vandaag tot en met dinsdag 4 mei.

Lees meer over