Weeklang werken aan op- en afrittencomplex E314 in Aarschot

Volgende twee weekends E314-oprit Kessel-Lo/Wilsele afgesloten
Vanaf maandagochtend 25 oktober om 6 uur tot vrijdagochtend 29 oktober, eveneens om 6 uur, vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E314 een aantal op- en afritten aan het complex nr. 22 Aarschot. Per werkfase wordt de op- of afrit gedurende een of twee dagen overdag en/of ‘s nachts afgesloten.

Er wordt hoofdzakelijk aan de op- en afritten richting Brussel gewerkt. Enkel vanaf donderdagavond 28 oktober om 20 uur tot en met vrijdagochtend 29 oktober 6 uur wordt er aan de oprit richting Lummen gewerkt. Wanneer een van de op- en afritten afgesloten zijn, gelden er omleidingen via het complex van Holsbeek (nr. 21) of wordt het verkeer via de korte oprit van Aarschot richting Brussel geleid. Tijdens de werken is een van beide opritten richting Brussel altijd open. De afrit Aarschot richting Limburg blijft volledig open voor verkeer. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht de eerste drie dagen vooral lokale hinder en vertraging voor wie vanuit Aarschot richting Brussel wil rijden. Even de plannen op een rijtje.

Maandag 25 en dinsdag 26 oktober vinden werken plaats aan de lange oprit Aarschot richting Brussel van 6 uur tot 22 uur. Die dagen wordt er overdag aan de lange oprit E314 richting Brussel vanuit Rillaarsebaan gewerkt. De oprit wordt afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via de Rijksweg (N223) naar de korte oprit van de E314.

Woensdagochtend 27 oktober van 6 uur tot donderdagochtend 28 oktober 6 uur wordt er gewerkt aan de afrit Aarschot richting Brussel. Overdag wordt er gestart met de freeswerken om aansluitend over te gaan op nachtwerk voor het uitvoeren van de asfaltering en markering. De afrit wordt afgesloten en weggebruikers worden omgeleid naar het complex van Holsbeek (nr. 21) om een keerbeweging te maken richting Lummen om daar de afrit naar Aarschot te nemen.

Donderdagavond 28 oktober van 20 uur tot vrijdagochtend 29 oktober 6 uur wordt de oprit van Aarschot richting Lummen onder handen genomen. Op donderdagavond en -nacht worden de frees-, asfalt- en markeringswerken uitgevoerd. De oprit wordt afgesloten en weggebruikers blijven omgeleid naar het complex van Holsbeek (nr. 21) om daar de snelweg E314 richting Lummen te nemen.

Lees meer over