Website bundelt initiatieven om woonzorgcentra bij jou in de buurt te steunen

24 maart 2020 | 16u54 | Gepost door redactie
Website bundelt initiatieven om woonzorgcentra bij jou in de buurt te steunen
Woonzorgcampussen krijgen momenteel heel wat spontane attenties en aanbiedingen om te helpen in deze moeilijke tijden, zowel naar het personeel toe als naar de bewoners die momenteel geen bezoek kunnen ontvangen. Kleine en grote initiatieven kunnen nu het verschil maken. Iedereen ervaart een motiverend solidariteitsgevoel. Dat kunnen we nog groter en sterker maken om nog meer bewoners en zorgverleners een hart onder de riem te steken over het hele land.
Het bericht Website bundelt initiatieven om woonzorgcentra bij jou in de buurt te steunen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Daarom heeft Senior Living Group een website gelanceerd waarop alle Belgen eenvoudig kunnen zoeken naar het dichtstbijzijnde woonzorgcentrum om hun boodschappen, attenties en initiatieven over te brengen. De website verzamelt alle bijdragen via het hoofdkantoor om de werkdruk van het zorgpersoneel niet nog meer te verhogen. Het centrale team neemt vervolgens contact op met de betrokken instelling om de initiatieven en acties voor de huizen te lanceren en op te volgen.

De eerste reacties op de oproep zijn alvast veelbelovend: zo schenkt Leonidas maar liefst 1,5 ton pralines, vrijwilligers bieden zich aan zoals gepensioneerde verpleegkundigen, kinderen maken opbeurende knutselwerken, mensen die willen zwaaien naar bewoners of vervoer kunnen aanbieden, een schenking van 3.000 wafels door de firma Hego Mobile , enzovoort.

Wil u bewoners of het zorgpersoneel een verrassing sturen? Bent u kok en wilt u een dag komen koken in één van de huizen? Wil u zich nu of later inzetten als vrijwilliger? Wil u zelf maskers stikken? Wil u voor vervoer zorgen? Hebben de kinderen een knutselwerkje gemaakt? Dat is zeker welkom!

Ga naar www.onzebewoners.be?utm_source=rss&utm_medium=rss  en volg de 3 eenvoudige stappen om een woonzorgcentrum te vinden bij jou in de buurt en het verschil te maken met jouw initiatief.

  • Wenst u een attentie te (laten) bezorgen voor de bewoners?
  • Wenst u het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken? Bv. zelfgebakken cake, hulp bij was of strijk,…
  • Bent u een professionele kok en wilt u een dag komen koken in één van de huizen?
  • Interesse om mee te helpen als vrijwilliger? Nu of later? Bv. vervoer, boodschappen doen
  • Misschien wil u wel mondmaskers stikken om de bewoners en het personeel extra te beschermen?

Het bericht Website bundelt initiatieven om woonzorgcentra bij jou in de buurt te steunen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over