Wandelaars ook toegelaten op Leuven Night Run?

12 augustus 2022 | 11u24 | Gepost door annpeeters
night run
Op 27 augustus vindt een nieuwe editie plaats van de Leuven Night Run, een avondlijke loopwedstrijd langs de mooiste plekjes van de binnenstad.

N-VA Leuven juicht elk sportief evenement toe, dus ook de Leuven Night Run. Maar toch zien gemeenteraadsleden Katrien Houtmeyers (N-VA) en Debby Appermans (N-VA) nog uitbreidingsmogelijkheden. “Waarom het event niet uitbreiden voor wandelaars? Niet iedereen is in staat om de afstand al rennend af te leggen.”

“Leuven Night Run is een succes”, legt Leuvens gemeenteraadslid Debby Appermans uit. “In 2019 namen er maar liefst 4.000 lopers deel aan het evenement, waarbij ze konden kiezen tussen afstanden van drie of tien kilometer. Een groot succes dus, dat we alleen maar toejuichen.” Ook dit jaar vindt er een nieuwe editie plaats, meer bepaald op 27 augustus."

“Een initiatief dat het sportieve karakter van onze inwoners aanspreekt, steunen wij uiteraard voluit”, aldus federaal parlementslid en Leuvens gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers. “Toch stellen we ons al jaren de vraag: mag het nog wat meer zijn? Niet iedereen heeft de fysieke mogelijkheid om drie of tien kilometer te rennen. Sportievelingen die willen stappen, krijgen geen kans om het parcours te verkennen tijdens de Leuven Night Run. Nochtans zou het toelaten van wandelaars een win-win kunnen betekenen: niet alleen worden nog meer Leuvenaars aangespoord om in beweging te komen, maar de stad zou haar aantrekkelijke troeven ook nog meer kunnen uitspelen.”

Praktisch hoeft het voor N-VA Leuven niet ingewikkeld te zijn. “Je zou de wandelaars al in de namiddag kunnen laten starten, zodat ze de finish al bereikt hebben voor de lopers aan hun tocht beginnen. Ik heb ons idee al voorgelegd op de commissie Sport. Daar vonden ze het een schitterend idee, de stad had het zelf ook al overwogen. Het enige nadeel van het opsplitsen van wandelaars en lopers is echter dat de stad dan nog vroeger moet afgesloten worden, wat tot meer takelingen zal leiden. De sportdienst van de stad heeft nu zelf contact opgenomen met de wandelclub van Heverlee die in de winterperiode traditioneel de Leuven Night organiseert. Dat is een wandeling door het centrum van de stad. Samen zouden ze bespreken of het concept van de Leuven Night kan toegepast worden op de Leuven Night Run. Kwestie van ook wandelaars niet langer in de kou te laten staan”, besluiten Houtmeyers en Appermans.

Lees meer over