Wandel door historische gebouwen tijdens eerste City Walk Leuven

Begijnhof
Stad Leuven zet zich in om iedereen aan het sporten te krijgen. Laagdrempelige en gevarieerde bewegingsactiviteiten zijn het middel om dat te realiseren. Het succes van de Leuven Night Run inspireerde de stad om ook voor wandelaars een belevingswandeling uit te werken.

Met wandelclub WSP Heverlee-Leuven werd alvast een geschikte partner gevonden om dit te realiseren. Zo ontstond de City Walk Leuven: een stadswandeling van 6, 7 of 8 kilometer (eventueel combineerbaar tot een wandeling van maximaal 21 kilometer) langs en door belichte parken en historische gebouwen. Op zaterdag 10 december vindt de eerste editie plaats.
​​
Leuvens schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V) is alvast enthousiast: “Al voor corona zagen we dat de wandelsport aan populariteit won. Sinds de pandemie boomde het wandelen helemaal. Mensen willen terug connectie maken met hun omgeving. ​Ook het aspect beleving speelt een belangrijke rol voor mensen die sporten. Dat zien we met de Leuven Night Run of de Leuven Ride tijdens de Tour of Leuven-memorial Poeske Scherens. Door nu samen met WSP een knappe wandeling aan te bieden, door historische gebouwen en langs het mooiste wat Leuven te bieden heeft, hopen we mensen nog enthousiaster te maken. Over de wandelsport én over onze mooie stad. Daarom zijn we enorm dankbaar dat we dit met deze samenwerking kunnen realiseren.”
​​
​Jan Fonteyn, voorzitter van wandelclub WSP is ook blij dat het initiatief vorm heeft gekregen: “We hebben altijd wel enkele mooie wandelingen op het programma, waaronder onze jaarlijkse stadswandeling, maar dankzij de samenwerking met de stad en de KU Leuven kunnen we deze nog fijner en belevingsvoller maken voor de deelnemers. Zo zijn er lussen die je langs Abdij van Park en het kasteelpark Arenberg leiden, langs de Kruidtuin en het park Keizersberg of langs de historische gebouwen en door het Museum van Dierkunde, Justitiepaleis, stadhuis en universiteitshal. Zo kom je tijdens het wandelen oog in oog met het skelet van een walvis. En niet te vergeten: langs de sfeervolle kerstmarkt."

PRAKTISCH
​​
​Startpunt
- tussen 12 en 17 uur in Koninklijk Atheneum (Redingenhof, Redingenstraat 90)
​- tussen en 10.30 en 17 uur in Café sport (Martelarenplein). Volg de bewegwijzerde route naar het Redingenhof.
​​
​Inschrijven
Je kan op de dag zelf inschrijven.
​​
​- 1,50 euro voor leden van een wandelclub
​- 3 euro voor niet-leden (verzekering inbegrepen)
​- kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen
​​
Parking
Gratis parkeren op de binnenplaats van het Koninklijk Atheneum Redingenhof. Open vanaf 12 tot 22 uur.

Lees meer over