Walter 'Pico' Michiels schopt keet in Leuvense hulpgevangenis

Walter Michiels vorige zomer.
Walter 'Pico' Michiels (58) zorgt voor onrust in de Leuvense hulpgevangenis. De gewezen acteur van F.C. De Kampioenen zit al drie maanden binnen, maar de cipiers hebben hun handen vol met de man. Zo zou hij zich ontlasten in de douche en urineren in zijn cel.  

Walter Michiels zit in strafuitvoering in de Maria Theresiastraat voor eerder opgelopen straffen. In mei werd hij voor het Brusselse hof van beroep nog veroordeeld tot vijftien maanden cel voor een rist diefstallen in Leuven. In juli werd Michiels dan opgepakt en naar de gevangenis overgebracht, maar dat lijkt dik tegen zijn zin. Hij zou er zijn cel bevuilen alsook de douches en matrassen stukmaken. Michiels zou zich ook niet op de wandeling durven vertonen uit schrik voor represailles.

Ondertussen zijn er nog twee dossiers hangende in de correctionele rechtbank van Leuven. Op 3 november wordt er een tussenvonnis geveld om een psychiater aan te stellen, die Michiels moet onderzoeken. Het is al even duidelijk dat de man hulp nodig heeft. Op 4 mei volgend jaar staat hij dan opnieuw terecht voor winkeldiefstallen en weerspannigheid tegen agenten. Het parket in Leuven wil Michiels interneren. Het vonnis in de nieuwe zaak wordt ten vroegste in juni volgend jaar verwacht. 

Lees meer over