Walter 'Pico' Michiels opnieuw op vrije voeten

29 november 2021 | 15u27 | Gepost door redactieleuven…
Pico
Walter 'Pico' Michiels heeft de Leuvense hulpgevangenis mogen verlaten. Dat heeft zijn advocaat afgelopen maandag bevestigd op de zitting van de politierechtbank. Daar stond de gewezen acteur terecht voor een dronken fietsongeval.

Walter Michiels (59) zat sinds de zomer in de Leuvense hulpgevangenis. De gewezen acteur van F.C. De Kampioenen zat er in strafuitvoering voor een veroordeling van onder meer enkele kruimeldiefstallen in Leuven. Hij kreeg daarvoor in het Brusselse hof van beroep vijftien maanden cel. Het is niet bekend of Michiels voorwaarden kreeg opgelegd.

In de politierechtbank kreeg Michiels maandag nog vier maanden cel voor een dronken fietsongeval met vluchtmisdrijf in de voetgangerstunnel onder het station. De politierechter legde hem ook een alcoholslot op. Volgend jaar op 4 mei wordt Michiels terug in de correctionele rechtbank van Leuven verwacht, waar hij zich moet verantwoorden voor een resem feiten. Het gaat om winkeldiefstal, smaad en drugsbezit. Het openbaar ministerie zal er hoogstwaarschijnlijk de internering vorderen. Bij tussenvonnis op 3 november werd een gerechtsdeskundige aangesteld om Michiels te onderzoeken. 

Lees meer over