Walter 'Pico' Michiels opnieuw in Leuvense hulpgevangenis

Walter Michiels
Walter 'Pico' Michiels zit opnieuw in de Leuvense hulpgevangenis. Een paar weken geleden mocht de gewezen acteur de gevangenis verlaten, maar hij maakte het andermaal te bont. Zijn buren waren genoodzaakt om de politie te bellen, waarna Michiels opnieuw werd opgesloten. 

Walter Michiels (59) zat sinds de zomer in de Leuvense hulpgevangenis. De gewezen acteur van F.C. De Kampioenen zat er in strafuitvoering voor een veroordeling van onder meer enkele kruimeldiefstallen in Leuven. Hij kreeg daarvoor in het Brusselse hof van beroep vijftien maanden cel. Het is niet bekend of Michiels voorwaarden kreeg opgelegd. Hij werd even vrijgelaten, maar zit ondertussen dus terug in de gevangenis. Daar mag hij geen contact hebben met andere gedetineerden. 

In de politierechtbank kreeg Michiels onlangs nog vier maanden cel voor een dronken fietsongeval met vluchtmisdrijf in de voetgangerstunnel onder het station. De politierechter legde hem ook een alcoholslot op. Volgend jaar op 4 mei wordt Michiels terug in de correctionele rechtbank van Leuven verwacht, waar hij zich moet verantwoorden voor een resem feiten. Het gaat om winkeldiefstal, smaad en drugsbezit. Het openbaar ministerie zal er hoogstwaarschijnlijk de internering vorderen. Bij tussenvonnis op 3 november werd een gerechtsdeskundige aangesteld om Michiels te onderzoeken. 

Lees meer over