Walter 'Pico' Michiels op weg naar psychiater

9 november 2021 | 16u22 | Gepost door redactieleuven…
Walter Michiels
Walter 'Pico' Michiels zal binnen dit en vier maanden onderworpen worden aan een psychiatrisch onderzoek in de Leuvense hulpgevangenis. Dat heeft de rechtbank in een tussenvonnis bevolen. 

De gewezen acteur van F.C. De Kampioenen zit sinds de zomer onafgebroken in de Leuvense hulpgevangenis voor een veroordeling van vijftien maanden cel voor het Brusselse hof van beroep. Omdat Michiels (58) nog nieuwe feiten op zijn kerfstok heeft, wil de rechtbank van de gelegenheid gebruik maken om de man in de gevangenis door een psychiater te laten onderzoeken. Verschillende pogingen in het verleden mislukten steeds. De procureur zou Michiels het liefst interneren.

Zijn laatste feiten betreffen winkeldiefstallen, van chocolade tot smeerolie en smaad aan de politie. Zo ontblootte Michiels in het stadspark zijn achterwerk als agenten op hem toestapten, schold hij hen uit en deed hij zich vorig jaar zelfs eenmaal voor als een lid van de federale politie. Ook daarvoor wordt Michiels vervolgd. Daarnaast werd hij betrapt met cannabis en amfetamines. De rechtbank heeft nu een gerechtspsychiater aangesteld die Michiels binnen de vier maanden zal onderzoeken. Zijn verslag wordt tegen 4 mei volgend jaar in de rechtbank verwacht. Dan wordt de zaak opnieuw bepleit. 

Lees meer over