Walter 'Pico' Michiels krijgt alcoholslot na dronken fietsongeval in voetgangerstunnel

22 november 2021 | 20u12 | Gepost door redactieleuven…
Walter Michiels
Walter 'Pico' Michiels (58) heeft in de politierechtbank een alcoholslot opgelegd gekregen. De voormalig acteur van F.C. De Kampioenen reed in de voetgangerstunnel onder het station in Leuven een vrouw omver in dronken toestand.

Michiels reed op 3 september vorig jaar per fiets de voetgangerstunnel in. De man bleek ver boven zijn theewater en raakte een vrouw. Daarna maakte Michiels zich uit de voeten, maar agenten konden hem wel identificeren. Hij werd die dag ook nog beboet voor openbare dronkenschap. In die toestand bleek hij zich dit jaar op 6 januari ook te bevinden, maar door verjaring van de strafvordering, kreeg hij geen straf.

Voor de feiten van vorig jaar legde de rechter een celstraf op van vier maanden, een rijverbod van drie maanden en een alcoholslot. Michiels verblijft momenteel nog in de Leuvense hulpgevangenis in strafuitvoering. Volgend jaar in mei moet hij zich opnieuw verantwoorden in de correctionele rechtbank. Het openbaar ministerie zal dan proberen om de gevallen acteur te interneren.

Lees meer over