VZW Louvaniste for OHL stelt zijn nieuwe peters voor

16 november 2019 | 19u48 | Gepost door redactie
VZW Louvaniste for OHL stelt zijn nieuwe peters voor
VZW Louvaniste for OHL is de jongste en één van de snelst groeiende supporterclubs voor OHLeuven. Al snel na de oprichting in 2013 wist deze club uit te groeien tot de grootste supportersclub.
Het bericht VZW Louvaniste for OHL stelt zijn nieuwe peters voor verscheen eerst op Leuven Actueel.

Voorzitter Marc van Eylen startte samen met Ludo Michaux en Carl-Willem Van Eylen de club op met als uitvalsbasis Wijgmaal. Toen daar een andere club (OHL3018) werd opgericht, weken ze uit naar Bertem.

Jaar na jaar groeit de groep. Dit hebben ze onder meer te danken aan de sfeer en aan hun acties. Zo zijn hun prijzen zéér democratisch: voor slechts 8 € reizen hun leden mee met de bus naar de wedstrijd. Ze organiseren ook regelmatig evenementen, waarbij de leden mooie prijzen kunnen winnen. Voor elke uitwedstrijd wordt er sowieso een bus ingelegd. De Louvaniste zet zich jaar na jaar in, niet alleen in voor OHLeuven, maar ook voor een goed doel. Tijdens de seizoenen 216-17 en 17-18 werd er zo’n 2.000 euro ingezameld voor de Nick Gillekens Foundation. Het goede doel voor 18-19 en 19-20 wordt eerstdaags bekend gemaakt.

Twee peters

Elke supportersclub heeft een speler, die peter is. Zo ook bij de Louvaniste. Zij kiezen er echter altijd voor om twee peters te hebben. Een gevestigde waarde en een jong aankomend talent.

Zo hadden ze Nick Gillekens en Din Sula, maar Din verkaste naar Waasland-Beveren. Hij werd vorig seizoen vervangen door Kawin, de nationaal Thaise doelman. Nick werd in juni van dit jaar een vrije speler en is onlangs doelman geworden van Moeskroen. Daarom ging men bij de Louvaniste op zoek naar nieuwe peters.

Ze kozen voor Tom Van Hyfte, overgekomen van Beerschot-Wilrijk en het jong aankomend talent Brent Laes. De keuze voor Brent Laes was niet moeilijk, deze jonge speler is zelf afkomstig van Bertem.

Het bericht VZW Louvaniste for OHL stelt zijn nieuwe peters voor verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over