VTI Leuven schenkt driewieler aan jongen met een beperking in MPI Terbank te Heverlee

vti
De leerlingen van het vijfde jaar 'Tweewielers en lichte verbrandingsmotoren' aan het VTI in Leuven hebben een driewieler rijklaar gemaakt, die binnenkort geschonken wordt aan een jongen met een beperking.

Afdeling 'Tweewielers en lichte verbrandingsmotoren' is een richting die wordt aangeboden in het VTI te Leuven. "Onze afdeling kreeg eind vorig schooljaar deze fiets die volledig beschadigd was na een aanrijding in een parking. De fiets werd volledig opgeknapt door de leerlingen van het 5de jaar. Er werd een nieuw wiel voor gespaakt en ook werd er een nieuwe voorvork gemonteerd en alles opnieuw afgesteld. Een werk waarvoor de leerlingen zelf aan de slag gingen voor het bestellen van de nodige materialen. Gelukkig was het frame nog wel intact gebleven", zegt Jan Offermans, Leerkracht Fietstechniek aan VTI Leuven.

"Nadat de driewieler terug rijklaar was, gingen we op zoek naar een persoon die zeer goed gebruik zou kunnen maken van deze fiets. Na enkele telefonische contacten kwamen we uit bij het MPI (medisch pedagogisch instituut) Terbank aan de Tervuursesteenweg in Heverlee. Een jongen met een beperking, die deze maand jarig is, zal binnenkort op zijn verjaardag de fiets in gebruik kunnen nemen."

vti

Lees meer over