Vrouw betrapt inbrekers

19 januari 2020 | 14u17 | Gepost door redactie
Vrouw betrapt inbrekers
Op de Holsbeeksesteenweg in Kessel-Lo betrapte een inwoner vrijdagavond twee inbrekers. De vrouw was in de vooravond vertrokken en kwam een uur later terug thuis. Toen ze aan haar woning kwam zag ze door het raam dat er iemand in haar woonkamer stond. Ze ging naar binnen en de man nam de vlucht door de […]
Het bericht Vrouw betrapt inbrekers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op de Holsbeeksesteenweg in Kessel-Lo betrapte een inwoner vrijdagavond twee inbrekers. De vrouw was in de vooravond vertrokken en kwam een uur later terug thuis. Toen ze aan haar woning kwam zag ze door het raam dat er iemand in haar woonkamer stond. Ze ging naar binnen en de man nam de vlucht door de tuin. Op dat moment merkte ze nog een tweede inbreker op die samen met de eerste het hazenpad koos. De politie werd meteen verwittigd en startte en grote zoekactie in de omgeving. Er werd ook een speurhond bijgehaald maar van de inbrekers ontbrak elk spoor. Het tweetal had het schuifraam en de achterdeur van de woning geforceerd maar ze werden opgeschrikt vooraleer ze iets buit konden maken. Later bleek dat er eerder die avond ook in andere huizen in de buurt ingebroken was terwijl de bewoners afwezig waren.

Op het Musbergpad in Kessel-Lo werd de achterdeur opengebroken en de woning werd doorzocht. De inbrekers gingen aan de haal met cash geld en juwelen.

In de Schoolbergenstraat werd het glas van de achterdeur ingeslagen en konden de inbrekers door het raampje de deur openen met de sleutel die aan de binnenkant op het slot stak. Ze doorzochten heel de woning en gingen aan de haal met cash geld.

De Leuvense politie stelde telkens proces-verbaal op en onderzoekt de zaak verder.

Inbrekers actief in Leuven

Zaterdagnamiddag werd er ingebroken in een appartement in de Brusselsestraat in Leuven. De inbrekers konden de gemeenschappelijke delen van het appartementsgebouw betreden en forceerde daarna het slot van één van de appartementen. Hier ging hij aan de haal met juwelen. Toen de bewoner later thuiskwam werd de politie verwittigd.

Zaterdagavond stond een vrouw oog in oog met drie inbrekers in Leuven. De vrouw was in haar slaapkamer toen ze plots geluid hoorde in haar appartement. Toen ze ging kijken wat er aan de hand was stond een jongeman in haar appartement. De inbreker zette het op een lopen en de vrouw liep achter hem aan. Buiten op straat voegden twee andere mannen zich bij de inbreker en het drietal kon ontkomen. De vrouw belde de politie, maar de inbrekers konden niet meer aangetroffen worden. De inbreker was in het appartement geraakt door de voordeur te forceren, maar had de tijd niet om iets uit te maken. Het tweetal stond waarschijnlijk op wacht terwijl hun kompaan aan het inbreken was. De Leuvense politie stelde proces-verbaal op.

Het bericht Vrouw betrapt inbrekers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over