Vrouw (23) overleeft brand in flatgebouw niet

20 januari 2020 | 08u55 | Gepost door redactie
Vrouw (23) overleeft brand in flatgebouw niet
Rond 4 uur vanochtend is er brand uitgebroken op de vijfde verdieping van een appartementsgebouw aan de  Naamsesteenweg in Heverlee. In het appartement sliepen op dat moment twee meisjes van 23 jaar. De meisjes werden gewekt door de rook en kropen op een plat dak naast het appartement. Ze verwittigden zelf de hulpdiensten. Volgens de eerste […]
Het bericht Vrouw (23) overleeft brand in flatgebouw niet verscheen eerst op Leuven Actueel.

Rond 4 uur vanochtend is er brand uitgebroken op de vijfde verdieping van een appartementsgebouw aan de  Naamsesteenweg in Heverlee. In het appartement sliepen op dat moment twee meisjes van 23 jaar. De meisjes werden gewekt door de rook en kropen op een plat dak naast het appartement. Ze verwittigden zelf de hulpdiensten. Volgens de eerste verklaringen wilde één van de meisjes zich dan vanuit het raam via de vensterbank naar een verdieping lager laten zakken. Het meisje, een 23-jarige studente uit Oud-Heverlee, viel echter en overleed door deze val vanaf de vijfde verdieping. Haar vriendin, de bewoonster van het appartement, werd even later door de brandweer gered van op het platte dak.

Het parket, de wetsarts, het labo en de branddeskundige stapten in de vroege ochtend af op de plaats van de feiten. De wetsarts concludeerde dat het dodelijke slachtoffer overleed door de impact van de val. De branddeskundige verklaarde dat de brand ontstond ter hoogte van de zetel van het uitgebrande appartement. Alles wijst op een accidentele brand. Later vandaag zullen het labo en de branddetectiehond nog ter plaatse gaan om verder onderzoek te verrichten.

De Naamsesteenweg werd afgesloten van de Koning Leopold III-laan tot de Sint- Lambertusstraat.

Omdat het appartementsgebouw vlak voor de hoofdingang van Heilig Hartinstituut Heverlee gelegen is,  was de school enkel bereikbaar via de achteringangen.

Het bericht Vrouw (23) overleeft brand in flatgebouw niet verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over