Vrijdag zware ochtendspits verwacht op E314 door verzakking in werf

11 juni 2020 | 18u33 | Gepost door redactie
Zinkgat op E314 in Herent
Het verkeer op de E314 zal de ochtend van vrijdag 12 juni over maar een rijstrook kunnen rijden (in plaats van twee rijstroken) in de rijrichting van Brussel. Dat komt door een verzakking in de werfzone van de tunnel die Wegen en Verkeer daar momenteel aan het bouwen is. Het Verkeerscentrum verwacht dat de versmalling van twee rijstroken naar een rijstrook vrijdagochtend lange wachtrijen tot gevolg zal hebben. Automobilisten wordt dan ook aangeraden om vrijdagochtend de verkeersinformatie te raadplegen en indien mogelijk hun vertrek uit te stellen.
Het bericht Vrijdag zware ochtendspits verwacht op E314 door verzakking in werf verscheen eerst op Leuven Actueel.

Sinds een aantal weken rijdt al het verkeer (richting Brussel en richting Lummen) op de E314, ter hoogte van de locatie waar Wegen en Verkeer een tunnel aan het bouwen is (de Kessel-Losesteenweg in Wilsele), op de weghelft waar normaal gezien alleen het verkeer richting Lummen rijdt. Op donderdagochtend is tijdens de werken een rijstrook van die weghelft (rijrichting Lummen) lokaal verzakt. De rijstrook waar de verzakking zich voordeed was op dat moment afgesloten en de veiligheid van de weggebruikers bleef op elk moment verzekerd, maar Wegen en Verkeer kan vanavond de rijstrook niet – zoals aanvankelijk gepland was – openstellen voor de ochtendspits van vrijdag. Er zal daardoor tijdens de ochtendspits van vrijdag 12 juni maar een rijstrook beschikbaar zijn voor het verkeer richting Brussel.

Voor het verkeer richting Lummen blijven vrijdagochtend wel twee versmalde rijstroken beschikbaar, zoals ook voordien het geval was.

Herstelling duurt tot vrijdag
De aannemer doet momenteel al het mogelijke om de schade snel te herstellen en de rijstrook zo spoedig mogelijk open te stellen, maar het wordt jammer genoeg onmogelijk om de klus te klaren voor de ochtendspits van vrijdag 12 juni. Hij zal normaal gezien de herstelling vrijdag in de loop van de dag beëindigen.

Vermoedelijke oorzaak defecte riolering
De oorzaak van de verzakking is waarschijnlijk een defecte riolering onder de snelweg. Die zal volgende week, in overleg met de rioolbeheerder, tijdelijk hersteld worden.

Het bericht Vrijdag zware ochtendspits verwacht op E314 door verzakking in werf verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over