Volgende weken ‘s avonds en ‘s nachts werken op ring rond Leuven

4 mei 2020 | 20u27 | Gepost door redactie
Volgende weken ‘s avonds en ‘s nachts werken op ring rond Leuven
Het Agentschap Wegen en Verkeer legt in mei en juni een nieuwe asfaltlaag aan op verschillende locaties rond de Leuvense ring (R23). Achtereenvolgens worden de Tervuursevest/Kapucijnenvoer, de Den Boschsingel, het Joanna-Maria Artoisplein, de Parkpoort en de Tiensepoort aangepakt. . De werken gebeuren grotendeels ‘s avonds en ‘s nachts om minder verkeershinder te veroorzaken.
Het bericht Volgende weken ‘s avonds en ‘s nachts werken op ring rond Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

In de winter loopt het wegdek vaak schade op door koude en vriesweer. Elk jaar schakelt Wegen en Verkeer een aannemer in om op verschillende locaties het beschadigde asfalt te herstellen. In mei en juni pakt Wegen en Verkeer verschillende locaties op de Leuvense ring aan.

Drie locaties in mei
De werken vinden grotendeels ‘s avonds en ‘s nachts plaats, tussen 19u00 ‘s avonds en 6u00 ‘s ochtends:
• Tervuursevest & Kapucijnenvoer
Op 6 & 7 en 11 & 12 mei werkt de aannemer aan het wegdek van de Tervuursevest en de Kapucijnenvoer, tussen de IJzerenmolenstraat en de Naamsepoort. In april kreeg een deel van het fietspad van de Tervuursevest reeds een nieuwe asfaltlaag.

• Den Boschsingel
Op 11, 12, 13 & 14 mei wordt er vervolgens aan de Den Boschsingel, tussen de Brusselsesteenweg en de Nieuwe Mechelsesteenweg gewerkt. Tijdens de vier nachten wordt de Den Boschsingel tussen de Brusselsestraat en de Nieuwe Mechelsesteenweg afgesloten voor alle verkeer.
Het verkeer wordt tijdens de werken aan de binnenring (12,13 & 14 mei) omgeleid van aan de Tervuursevest via het op- en afrittencomplex ‘Leuven’ (nr 15) op de snelweg E314. Dit is nodig om ook de oprit vanuit de Brusselsesteenweg/straat (N2) te kunnen vernieuwen.

• Joanna-Maria Artoisplein
Tussen dinsdagavond 12 mei en vrijdagochtend 15 mei wordt in 4 aparte fasen gewerkt op de ovonde van het Joanna Maria Artoisplein en de Vuurkruisenlaan. Details fasering en eventuele afsluitingen/omleidingen zijn terug te vinden op de webpagina.
De werken aan de Parkpoort en de Tiensepoort gebeuren in de eerste helft van juni.

Geluidshinder mogelijk
De aannemer voert de werken ‘s avonds en ‘s nachts uit omdat we dan minder verkeershinder veroorzaken en grotere delen van de Leuvense ring tegelijkertijd worden aangepakt. Op die manier kan alles sneller afgewerkt worden. Dit betekent wel dat er geluidshinder zal zijn voor de omwonenden. Wegen en Verkeer excuseert zich alvast voor de tijdelijke overlast.

Het bericht Volgende weken ‘s avonds en ‘s nachts werken op ring rond Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over