Vlagwijding mannen van 1980

19 oktober 2020 | 20u56 | Gepost door annpeeters
vlag
Afgelopen zaterdag vond in de Sint-Pieterkerk een kleine plechtigheid plaats voor de vlagwijding van de mannen van 1980.

Wat voor de Mannen van 1980, de jongste actieve groep van de traditie van de Leuvense Jaartallen, in mei had moeten plaatsvinden, is zaterdag een feit geworden. Volgens goede gewoonte heeft elk Jaartal een eigen vlag, vaandal, banier, die ze in het voorjaar van het jaar dat ze 40 worden, officieel voorstellen. Om welbekende redenen is dit niet kunnen doorgaan op de geplande datum.

Dat de Mannen van 1980 uit het goede Jaartallenhout gesneden zijn, hebben ze afgelopen zaterdag, 17 oktober, bewezen. Met een beperkte delegatie zakten ze tegen 15 uur af naar de Sint-Pieterskerk, waar ze ontvangen werden door deken Dirk De Gendt om hun banier te laten zegenen.

Dit gebeurde onder het goedkeurend oog van schepen Dirk Vansina, enkele vlaggen van andere Jaartallen, sympathisanten van andere Jaartallen, enkele marrainen en de Joorzangers, die drie gepaste nummers uit hun repertoire brachten. De banier bestaat uit een aantal verwijzingen naar Leuven, hun geboortejaar en de Jaartallen, wat het engagement van deze veertigjarigen bewijst. Ook hun lijfspreuk “Da m’ ons ni gon inaave” belooft voor de toekomst.

Na de plechtigheid was er, gezien de maatregelen geen receptie voorzien, maar toch ging iedereen voldaan huiswaarts.

Lees meer over