Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten krijgt overheidssteun

1 februari 2020 | 07u15 | Gepost door redactie
Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten krijgt overheidssteun
Vlaams minister van Landbouw en Innovatie Hilde Crevits kent 1,2 miljoen euro toe aan verschillende praktijkcentra voor land- en tuinbouw in Vlaanderen. Het doel is om innovatie te stimuleren en versneld ingang te doen vinden bij onze land- en tuinbouwers.
Het bericht Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten krijgt overheidssteun verscheen eerst op Leuven Actueel.

Naast investeringssteun voor landbouwbedrijven, worden via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds ook investeringen voor praktijkcentra en vergelijkbare instellingen ondersteund. In november 2019 werd een oproep gelanceerd waarbij praktijkcentra voor land- en tuinbouw dossiers konden indienen met het oog op het stimuleren van innovatie. Nu werden 7 projecten geselecteerd. Die zijn goed voor een totale investeringssteun van 1.195.487 euro.

Concreet zullen de praktijkcentra bijvoorbeeld de steun gebruiken voor aanpassingen aan en uitrusting van bedrijfsgebouwen en – constructies bestemd voor de uitvoering van onderzoeksactiviteiten of voor de aankoop van machines en rollend materiaal, eveneens met als doel verder onderzoek te ondersteunen. Vooral investeringen die dus als doelstelling hebben de innovatie in de land- en tuinbouw te stimuleren en een voortrekkersrol te spelen op het vlak van duurzame vernieuwende teelttechnieken – en toepassingen zijn van belang. De investeringen moeten het mogelijk maken om voor actuele problemen en noden in de sector een oplossing te zoeken.

Het Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten (VCBT) aan de Willem De Croylaan in Heverlee krijgt 99.171 euro steun.  Het centrum werd in 1997 opgericht als een samenwerkingsproject tussen het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) en de KU Leuven. Het VCBT doet onderzoek en ontwikkeling met betrekking tot naoogsttechnologie en verleent hierover advies met het doel om meerwaarde te creëren voor de Belgische tuinbouwsector.

Het bericht Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten krijgt overheidssteun verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over