Vincent Smets (30) neemt deel aan marathon in Canada

16 juni 2019 | 07u37 | Gepost door redactie
Vincent Smets (30) neemt deel aan marathon in Canada
Binnen een week reist Leuvenaar Vincent Smets naar Canada. Hij zal er deelnemen aan de Sinister 7 ultramarathon, een uithoudingsproef buiten categorie, en laat zich daarbij sponsoren voor het goede doel.
Het bericht Vincent Smets (30) neemt deel aan marathon in Canada verscheen eerst op Leuven Actueel.

Vincent Smets is een phd-student aan de KU Leuven, waar hij onderzoek doet over duurzame stadsplanning in de toekomst. Vincent is altijd al graag actief bezig geweest en sport neemt al zolang hij zich kan herinneren een belangrijke plaats in zijn leven in. Twee jaar geleden startte hij met lopen.  Drie maand na aanvang van zijn nieuwe hobby liep hij al de marathon van Valencia. Nog eens drie maand later liep hij zijn eerste 50-kilometer run.

“Ik raakte verslaafd aan het opzoeken van mijn limieten”, zegt Vincent Smets. “Mezelf zowel fysiek als mentaal tot het uiterste drijven, dat was mijn nieuwe passie. Dat ik die sport in de natuur kan beoefenen, is mooi meegenomen. Dit jaar wil ik nog een trapje hoger gaan en wil ik de 100 miles lopen. Speciaal is dat ik dat volledig doe op een vegan-dieet. Ik ben vegetarisch opgegroeid en vier jaar geleden schakelde ik over naar een vegan eetpatroon.”

Goede doel

Binnen een week vertrekt Vincent Smets naar Canada. De 100-milesrun loopt hij op 7 juli. “Met een maximale tijd van 30 uur en 6400 meter hoogteverschil, wordt deze race van 161 kilometer  gezien als een van de zwaarste uithoudings-events in Canada. Ik heb nog nooit zo ver gelopen. Jaarlijks finishen slechts 20 à 30 procent van de deelnemers, maar dat is net de uitdaging voor me.”

Vincent laat zich sponsoren per gelopen kilometer. De opbrengst gaat naar De Ark van Pollare, een dierenasiel voor boerderij- en weidedieren, dat in 2014 opgericht werd. “Het asiel verschilt van een klassiek dierenasiel , omdat ze niet proberen om hun dieren te herplaatsen. Dieren die ernstig mishandeld of verwaarloosd zijn, blijven er voor de rest van hun dagen.”

Een ander verschil tussen De Ark en andere opvangplaatsen is dat ze werken met jonge mensen die een time-out kregen op school of mensen die gemeenschapsdienst moeten vervullen.

Vincent sponsoren kan je hier.

Het bericht Vincent Smets (30) neemt deel aan marathon in Canada verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over