Vier verkeersvrije zaterdagen op Bondgenotenlaan

27 juni 2019 | 12u49 | Gepost door redactie
Wil je eens heerlijk flaneren in de mooiste, langste en breedste winkelstraat van Leuven? Van een kledingwinkel aan de ene kant van de Bondgenotenlaan naar een parfumerie aan de andere kant zonder te moeten opletten voor een voorbijrijdende bus? Of gewoon genieten van de ruimte die aan jou teruggegeven wordt? Dan moet je de komende vier zaterdagen zeker eens naar de Bondgenotenlaan komen. Deze centrumstraat wordt dan vanaf de Louis Melssensstraat tot aan het Pieter De Somerplein immers één groot voetpad.
Het bericht Vier verkeersvrije zaterdagen op Bondgenotenlaan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Luc Caubergh, voorzitter van de handelswijk van de Bondgenotenlaan en aanpalende straten, duidt het initiatief: “We hebben heel wat schitterende zaken op de Bondgenotenlaan, maar in vergelijking met de andere Leuvense winkelstraten wordt de beleving hier verstoord door de drukte van het busverkeer. Wij willen dan ook testen of we de sfeer en de handel een boost kunnen geven door de Bondgenotenlaan op zaterdag verkeersvrij te maken. Flexibiliteit is hier het toverwoord. Tijdens de weekends komt er immers een ander type consument naar de stad als tijdens de week. Dus voor alle duidelijkheid: op weekdagen blijft de Bondgenotelaan even toegankelijk voor het verkeer zoals dit vandaag is.”

Schepen Els Van Hoof vult aan: “Vanuit de stad ondersteunen we dit natuurlijk graag. We zetten sterk in op een levendige lokale handel, die bedreigd wordt door de e-commerce. Daarom willen we meer bezoekerscomfort en belevenis bieden. Zo komt er een elektrisch wandelbusje en zet ook de uitbater van de Minckelersparking elektrische golfkarretjes in om klanten naar het stadscentrum te vervoeren.

Als je zelf wil komen genieten en winkelen op een verkeersvrije Bondgenotenlaan, dan kan dat op zaterdagen 29 juni en 6, 13 en 20 juli, telkens van 11 tot 18 uur. Belangrijk mee te geven is dat alle parkings bereikbaar blijven en de bussen rijden volgens het schema van de vrijdagmarkt tot aan het standbeeld van Justus Lipsius en dan via de Rijschoolstraat naar de Dirk Boutslaan.

Het bericht Vier verkeersvrije zaterdagen op Bondgenotenlaan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over