Vier inbrekers uit Kessel-Lo betrapt bij diefstal uit kasteel

Sterke cannabisgeur leidt tot gerechtelijk onderzoek naar dealen
Vorige week donderdag omstreeks 14.20 uur reed een patrouille van de poltiezone Aarschot rond het Kasteel van Langdorp. Tijdens die patrouille konden ze vier personen zien staan op het terras van het kasteel, waarop deze te voet wegvluchtten.

"De patrouille deed verder nazicht in de buurt en werd aangesproken door een mountainbiker, die een persoon in de struiken had opgemerkt. Op zijn aanwijzingen konden de agenten een eerste verdachte aantreffen. Uit zijn eerste relaas bleek dat hij met vrienden naar Aarschot was gekomen op twee bromfietsen. In zijn omgeving konden de twee bromfietsen worden aangetroffen, deze werden in beslag genomen. Verder werden er in de buurt twee zakken aangetroffen met voorwerpen die vermoedelijk uit het kasteel afkomstig zijn. Het slachtoffer kon deze achteraf herkennen als haar eigendom", zo vertelt Sarah Callewaert, woordvoerster van het parket van Leuven.

Vervolgens ging de patrouille op zoek naar de andere verdachten in de buurt. In het centrum van Langdorp konden drie personen worden aangetroffen die aan de beschrijving voldeden. Deze sloegen op de vlucht wanneer ze het politievoertuig zagen. De patrouille kon ze toch alle drie intercepteren en arresteren.  

In hun verhoren gaven de verdachten toe dat er spullen werden gestolen, maar minimaliseerden ze hun eigen aandeel. Twee verdachten gaven aan dat ze reeds drie keer in het kasteel geweest waren, gezien ze dachten dat het onbewoond was. Ook toen zouden er spullen meegenomen zijn. Ze verklaarden allemaal dat ze over de poort zijn geklommen en dat een van de verdachten een sleutel had na een van zijn vorige bezoeken.  

"Het parket van Leuven heeft voor de vier verdachten, mannen van 21, 29, 43 en 46 jaar oud uit Kessel-Lo, de onderzoeksrechter gevorderd. Deze heeft besloten om twee verdachten vrij te laten onder voorwaarden, de twee andere werden aangehouden onder de modaliteit van elektronisch toezicht voor diefstallen met braak/inklimming/valse sleutel en vereniging van misdadigers. Op dinsdag besloot de raadkamer deze aanhouding onder de modaliteit van elektronisch toezicht te handhaven. Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter", zo laat Callewaert nog weten.

Lees meer over