Verschillende ongevallen met fietsers

ziekenwagen mug ambulance
Vrijdag en zaterdag gebeurden er verschillende ongevallen met fietsers.

Vrijdagavond omstreeks 17 uur raakte een 20-jarige fietser uit Heverlee gewond, toen hij op het Jaagpad in Wijgmaal met zijn fiets tegen de grond ging en op zijn schouder terecht kwam. De fietser was in aanraking gekomen met een voetganger en verloor daardoor het evenwicht. De voetganger zette gewoon zijn weg verder zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Een andere passant verwittigde de hulpdiensten. Het slachtoffer werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.

Zaterdagnamiddag omstreeks 15 uur raakte een 56-jarige fietsster uit Kessel-Lo gewond aan een arm, toen ze op de Milseweg in Heverlee met haar fiets tegen een geparkeerde auto knalde. Het slachtoffer werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Wellicht is de aanrijding een gevolg van een bloeddrukval.

Zaterdagnacht even na 1 uur raakte een 24-jarige fietser uit Heverlee gewond, toen hij op de Kriekenbergweg in Kessel-Lo met zijn fiets tegen de grond ging. Er waren geen derden bij het ongeval betrokken. De man had samen met een paar kameraden naar de voetbalwedstrijd van de rode duivels gekeken en daar wat pinten gedronken. Hij legde een positieve ademtest af. Hij hield aan de valpartij enkele verwondingen aan het hoofd en in het aangezicht over en werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.

Lees meer over