Verschillende inbraken in Leuven het voorbije weekend

Dieven stelen soepjes uit werfkeer
Afgelopen weekend werd er op verschillende plaatsen ingebroken in Leuven.

Dat gebeurde in een appartement in de Groefstraat in Leuven. Het was de bewoonster die de inbraak zondagnamiddag vaststelde. De inbreker klauterde tot op het balkon op de eerste verdieping en forceerde daar het keukenraam. In het appartement werd alles overhoop gehaald. De verdachte nam ook nog de tijd om de toegangsdeur tot het appartement langs de binnenkant te blokkeren met enkele stoelen. Tijdens een eerste rondgang constateerde de bewoonster dat er een som cash geld buitgemaakt werd. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal op.

In de nacht van zondag op maandag kreeg een woning in de Volhardingslaan in Heverlee ongewenst bezoek. De bewoonster zag maandagochtend dat de achterdeur openstond. Aangezien de deur niet op slot was, raakte ze niet beschadigd. De inbreker ging aan de haal met de inhoud van de portefeuille van de bewoonster, een tablet en een muziekbox. De politie opende een onderzoek.

En ook in de nabijgelegen Bloemenlaan waren de voorbije nacht inbrekers aan het werk. Ook hier was het een koud kunstje om de woning te betreden, aangezien de sleutel op de buitenzijde van de voordeur zat. De inbreker ontvreemdde onder andere een bankkaart en wat cash geld. Met de bankkaart werden ’s ochtends vroeg al enkele betalingen gedaan, zo stelde de bewoonster vast. De politie deed de vaststellingen en stelde proces-verbaal op.

Lees meer over