Verkeerspark Heverlee aan Woudlucht officieel geopend

verkeerspark
Het verkeerspark Heverlee aan basisschool GO! Campus Woudlucht opende op dinsdag 30 mei 2023 feestelijk de deuren.

Het verkeerspark is een initiatief van leerkracht Kristel Vandenbempt. Het park is een uniek concept in België met het accent op het aanleren van motorische vaardigheden die nodig zijn in het verkeer en op de fietsveiligheid met kennis van borden en inschatten van verkeerssituaties. Deze combinatie van vaardigheden wordt voor elke leeftijd van het kind tussen 5 en 13 jaar aangeleerd door een team van mensen die zich de voorbije 3 jaren enorm verdiept hebben in deze materie.

Na een klein jaar van ervaringen met de scholen die al langs geweest zijn, is het park nu echt helemaal klaar om vele scholen uit Vlaams-Brabant te ontvangen. Het park is rustig gelegen aan Heverleebos, scholen kunnen die dag bijvoorbeeld ook een wandeling in het bos plannen. Het park is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de fiets. Op het park zijn fietsen voorzien, die hoeven leerlingen niet mee te brengen.

Scholen kunnen zich voor volgend schooljaar nu al volop inschrijven via www.verkeersparkheverlee.be. Ook organisaties zoals Sporty Leuven organiseren deze zomer kampen op het verkeerspark. Daarnaast zijn ze er gestart met verjaardagsfeestjes, wat enorm aanslaat bij kinderen. Deze kunnen geboekt worden voor zaterdag en zondag.

Wie interesse heeft om het vrijwilligersteam te vervoegen is nog steeds welkom. Momenteel zijn er 14 mensen aan het werk als vrijwilliger en dat loopt echt fantastisch, hun gedrevenheid om in het verkeer deze bijdrage en lessen mee te geven aan de kinderen is heel mooi om te zien. Warme gemotiveerde mensen zijn meer dan welkom en kunnen contact opnemen met kristel.vandenbempt@gmail.com.

Met dank aan Peter Maris voor de foto's.

Lees meer over