Verkeersongevallen in Leuven en Kessel-Lo

Bromfietser knel onder bus
Vrijdag- en zaterdagavond gebeurden er enkele ongevallen in Leuven. De politie hield ook een paar bestuurders onder invloed staande.

Vrijdagavond botsten een bromfiets en een personenwagen tegen elkaar op de Vuurkruisenlaan in Leuven. De 35-jarige bestuurder van de auto had de bromfietser niet opgemerkt, waardoor deze ten val kwam. De 30-jarige bromfietser werd met verwondingen aan het been afgevoerd naar het Heilig Hart Ziekenhuis. Bij de controle van de documenten bleek de bromfietser niet over een rijbewijs te beschikken om met de bromfiets te mogen rijden. Beide bestuurders legden een negatieve ademtest af.

Vrijdagavond reed een bestuurster in de Ijzerenpoortstraat in Leuven tegen een geparkeerd voertuig. Beide voertuigen raakten aanzienlijk beschadigd. De 53-jarige bestuurster bleef ongedeerd, maar ze bleek wel onder invloed van alcohol te zijn. Haar rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Haar voertuig moest getakeld worden.

Zaterdagavond vond er een aanrijding plaats tussen twee wagens op het kruispunt van de Diestsesteenweg met de Borstelsstraat te Kessel-lo. Een 42-jarige man reed op de Diestsesteenweg richting Leuven, een 24-jarige dame reed in de andere richting. Deze laatste wilde linksaf de Borstelsstraat inrijden, waarbij beide voertuigen met een klap tegen mekaar reden. Beide bestuurders kwamen er met de schrik vanaf, maar een speekseltest toonde aan dat de man onder invloed van drugs reed. De twee voertuigen moesten getakeld worden.

Bestuurders onder invloed

Zaterdagavond merkte een patrouille op de Sint-Jansbergsesteenweg een voertuig op waarvan een van de inzittenden de gordel niet droeg. Het voertuig werd aan de kant gezet voor een controle. Tijdens deze controle toonde een speekseltest aan dat de bestuurder onder invloed van drugs was. De 24-jarige man moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Tevens was de keuring van het voertuig vervallen.

Zaterdagavond stelde een patrouille vast hoe een bestuurder komende uit de Katjeswilgenlaan in Kessel-lo de Eénmeilaan opreed zonder te vertragen. Bij de controle wees een ademtest uit dat de 25-jarige bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij moest zijn rijbewijs voor enkele uren inleveren.

Lees meer over