Verkeersongevallen in Kessel-Lo en Leuven

Snelrecht voor man die geen mondmasker draagt
Vrijdag en zaterdag werd de politie van Leuven een aantal keer opgeroepen voor verkeersongevallen in Kessel-Lo en Leuven.

Vrijdag omstreeks de middag werd een 26-jarige bestuurster van een fiets uit Kessel-Lo met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat ze op de Kesseldallaan ter hoogte van de op- en afrit E314 ten val was gekomen. De dame hield aan de valpartij een bloedende buikwonde over. Ze was niet in levensgevaar. Er waren geen derden bij het ongeval betrokken.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag betrapte een politiepatrouille in de Spaarstraat in Kessel-Lo een jonge bestuurder van 23 jaar uit Wijgmaal die onder invloed van alcohol en drugs achter het stuur zat. De twintiger bleek bovendien alleen over een voorlopig rijbewijs te beschikken. Dat rijbewijs moest hij ter plaatse inleveren.

Zaterdagavond even voor 18 uur werd een 42-jarige bestuurder van een bromfiets uit Kessel-Lo met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis nadat hij in de Overwinningsstraat in Kessel-Lo tegen de grond was gegaan. De veertiger, die klaagde van felle pijn aan een enkel en schouder, werd ter plaatse verzorgd door een toevallig passerende huisarts. Daarna werd hij voor verdere zorgen overgebracht naar het ziekenhuis. De man legde een positieve ademtest af.

Zaterdag omstreeks de middag raakten twee fietsers, vijftigers uit Leuven, gewond toen ze op het kruispunt van de Naamsesteenweg met de Kardinaal Mercierlaan in aanrijding kwamen met een personenauto. De twee fietsers gingen tegen de grond. Ze werden beiden met een ziekenwagen voor verzorging overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Op de plaats van de aanrijding is het door een gewijzigde verkeerssituatie, omwille van werken, extra opletten geblazen. ​​​​​​​

Lees meer over