Verkeersongevallen en -acties: een overzicht

7 oktober 2019 | 15u00 | Gepost door redactie
Verkeersactie en ongevallen: een overzicht
Agenten van de verkeerspolitie haalden vrijdagnacht 23 bestuurders uit het verkeer voor een alcoholtest. Daarvan legden er twee een positieve test af. Eén van deze twee bestuurders was de agenten opgevallen omdat hij verschillende keren de voorrangsregeling met voeten trad en tegen veel te hoge snelheid in de zone 30 reed. Zo haalde het voertuig […]
Het bericht Verkeersongevallen en -acties: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Agenten van de verkeerspolitie haalden vrijdagnacht 23 bestuurders uit het verkeer voor een alcoholtest. Daarvan legden er twee een positieve test af. Eén van deze twee bestuurders was de agenten opgevallen omdat hij verschillende keren de voorrangsregeling met voeten trad en tegen veel te hoge snelheid in de zone 30 reed. Zo haalde het voertuig in de Brusselsestraat een snelheid van tussen 80 en 100 km/uur.

Een 22-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem beschadigde zaterdagnacht omstreeks 4 uur bij een aanrijding op de Mechelsesteenweg drie geparkeerde auto’s. De man week na een flauwe bocht van zijn rijvak af en raakte een eerste geparkeerde auto om vervolgens nog een tweede voertuig aan te rijden dat door de klap tegen een derde auto botste. De auto van de twintiger kon na de aanrijding niet meer verder rijden. De bestuurder die er te voet vandoor ging, werd gevolgd door een getuige. Enkele minuten later kon de politie de man een eindje verder aantreffen. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Een 41-jarige fietser uit Kessel-Lo kwam zaterdag even voor middernacht in de Platte-Lostraat ten val. De man reed met een elektrische fiets en ging korter aan de kant rijden voor een aankomend voertuig. Daarbij raakte het wiel van zijn fiets de stoep waardoor de bestuurder zijn evenwicht verloor. De man hield aan de valpartij enkele schaafwonden aan een arm en been en een bloedneus over. Hij werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De man legde een positieve ademtest af.

Zaterdag omstreeks 13 uur kwamen twee wagens met mekaar in aanrijding op het Vuntcomplex ter hoogte van de op- en afrit E314. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden getakeld. Eén van de twee bestuurders, een 63-jarige dame uit Kessel-Lo, liep een bloedneus op. De andere kwam er met de schrik vanaf.

Zondagavond werd een automobilist die onder invloed van drugs reed betrapt door de Leuvense Politie. In de Vlinderlaan in Leuven zag een anonieme politiepatrouille hoe een voertuig aan onaangepaste snelheid door de straat reed. De inspecteurs gingen over tot een controle van de twintigjarige bestuurder en een speekseltest wees uit dat hij onder invloed van verdovende middelen reed. Er werd proces-verbaal opgesteld en zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

Het bericht Verkeersongevallen en -acties: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over