Verkeersactie op zaterdagavond

14 juni 2020 | 16u40 | Gepost door redactie
Dronken bromfietser geeft foutief kenteken op na ongeval en vertrekt
Zaterdagavond hield de verkeersdienst van de Leuvense Politie een verkeersactie op verschillende plaatsen in de stad. Op de Diestsevest werden er 18 bestuurders gecontroleerd waarvan één bestuurder een rijverbod had in het weekend. Eén van de gecontroleerde voertuigen bleek ook foutief in het buitenland ingeschreven te zijn terwijl de eigenaar in België woont. Op de […]
Het bericht Verkeersactie op zaterdagavond verscheen eerst op Leuven Actueel.

Zaterdagavond hield de verkeersdienst van de Leuvense Politie een verkeersactie op verschillende plaatsen in de stad. Op de Diestsevest werden er 18 bestuurders gecontroleerd waarvan één bestuurder een rijverbod had in het weekend. Eén van de gecontroleerde voertuigen bleek ook foutief in het buitenland ingeschreven te zijn terwijl de eigenaar in België woont. Op de Mechelsesteenweg werden 22 bestuurders gecontroleerd. Er werden inbreuken vastgesteld op de keuring en op het vervoer van kinderen waarbij er geen aangepast kinderzitje gebruikt werd. Op de Aarschotsesteenweg in Wilsele werden 14 bestuurders gecontroleerd waarvan één jonge bestuurder buiten de uren die voorzien zijn op zijn voorlopig rijbewijs. Er werd ook alcoholintoxicatie vastgesteld bij één bestuurder waarvan het rijbewijs werd ingehouden. Op het De Becker Remyplein in Kessel-Lo controleerde de verkeersdienst 17 bestuurders. Opnieuw bleken er kinderen vervoerd te worden zonder aangepast zitje. Tenslotte liepen drie bestuurders met een glas teveel op tegen de lamp. Twee rijbewijzen werden tijdelijk ingehouden en één rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Tijdens de actie werden er ook op verschillende plaatsen mobiele snelheidscontrole gehouden. Op de Vuurkruisenlaan werden 221 voertuigen gecontroleerd waarvan er één geverbaliseerd werd omdat de bestuurder 89 km/u reed in de bebouwde kom. Op de Mechelsesteenweg werden 209 voertuigen gecontroleerd waarvan er 4 geverbaliseerd werden. Hier was de hoogst gemeten snelheid 70 km/u in de bebouwde kom. Op de Aarschotsesteenweg werden ook nog eens 211 voertuigen gecontroleerd waarvan er 8 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was hier 78 km/u in de bebouwde kom.

Het bericht Verkeersactie op zaterdagavond verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over