Verkeersactie en ongevallen: een overzicht

26 januari 2020 | 12u17 | Gepost door redactie
Verkeersactie en ongevallen: een overzicht
Verschillende ploegen van de verkeerspolitie hebben zaterdagnacht op verschillende plaatsen korte verkeerscontroles gehouden. Op een tiental plaatsen werden automobilisten uit het verkeer gehaald en aan een alcohol- en drugstest onderworpen. Dat was onder meer het geval op grote invalswegen zoals de Naamsesteenweg en de Aarschotsesteenweg, op de Leuvense ring, maar ook op kleinere wegen zoals […]
Het bericht Verkeersactie en ongevallen: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Verschillende ploegen van de verkeerspolitie hebben zaterdagnacht op verschillende plaatsen korte verkeerscontroles gehouden. Op een tiental plaatsen werden automobilisten uit het verkeer gehaald en aan een alcohol- en drugstest onderworpen. Dat was onder meer het geval op grote invalswegen zoals de Naamsesteenweg en de Aarschotsesteenweg, op de Leuvense ring, maar ook op kleinere wegen zoals de Groenstraat, de Ridderstraat en de Platte-Lostraat. In totaal moesten 197 bestuurders een test afleggen. Zes van hen hadden te veel gedronken. Eén daarvan was een buitenlander die onmiddellijk 1.260 euro moest betalen en zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Er werd ook één bestuurder betrapt die onder invloed van drugs achter het stuur zat. De bromfiets van een bestuurder die rondreed zonder verzekering werd in beslag genomen. Tenslotte werden ook nog 13 wagens geverbaliseerd die foutief en hinderlijk geparkeerd stonden.

Een 59-jarige bestuurder uit Oud-Heverlee moest zaterdagavond zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren nadat hij in de Albert Dejonghestraat in aanrijding was gekomen met een ander voertuig en te veel gedronken bleek te hebben. Niemand raakte bij de aanrijding gewond.

Een 53-jarige Leuvenaar werd vrijdagnamiddag even voor 16 uur met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat hij in de Parijsstraat in dronken toestand tegen een fietser was aangelopen en ten val kwam. De minderjarige bestuurster van de fiets kon zich rechthouden en bleef ongedeerd. De vijftiger legde een positieve ademtest af. Een getuige bevestigde dat hij al zwalpend tegen de fietsster was aangelopen. De man hield aan het voorval een ontwrichte knie over.

Het bericht Verkeersactie en ongevallen: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over