Verhoogd politietoezicht na incident in Bruulpark

Bruul
Bij een controle van een jongere in het Leuvense Bruulpark liep het vrijdagavond mis. Twee personen zijn opgepakt en het parket onderzoekt de zaak.

De politie zag vrijdagavond in het Bruulpark een jongere iets onder zijn jas wegstoppen en wilde hem controleren. Op dat moment werden de agenten omringd door een grote groep jongeren en ontstond er tumult. Enkele andere patrouilles moesten ter plaatse komen om bijstand te verlenen. 

Twee agenten werden geslagen en geschopt en raakten gewond, een van hen is werkonbekwaam door een blessure aan de schouder. Ook de politiecombi moest eraan geloven, de jongeren gooiden een grote steen door de ruit.

Twee personen werden aangehouden, een 19-jarige die reeds gekend was bij het gerecht en een 17-jarige. De 19-jarige moet voor de raadkamer verschijnen voor inbreuk op de wapenwetgeving (messen) en voor slagen en verwondingen. De minderjarige zal voor de jeugdrechter verschijnen. Het parket onderzoekt de zaak. 

De politie blijft waakzaam in de buurt van het Bruulpark, maar is dat evenzeer op andere plaatsen waar veel mensen samenkomen. 

Lees meer over