Verdachten van inbrakenreeks naar gesloten jeugdinstelling

24 september 2020 | 16u37 | Gepost door annpeeters
Inbraak in Leuven ontdekt door spoorwegpolitie van Gent
In de nacht van dinsdag op woensdag 23 september wist de politie van Leuven twee mannen te klissen die verdacht worden van een reeks (pogingen tot) inbraken in Leuvense handelszaken tijdens die nacht en de nacht voordien.

De twee jongemannen konden pas gearresteerd worden na een spectaculaire achtervolging  van één van de verdachten over daken van huizen in de Brouwersstraat en de Ridderstraat. Agenten moesten een waarschuwingsschot lossen en de ladder van de brandweer inschakelen, om de verdachte van de daken te krijgen. De verdachte wist nog door een schouw van een huis te glippen, maar werd op de zolder van dit huis in de boeien geslagen. De andere verdachte werd net voordien gevat in de tuin van een woning in de Tessenstraat.

Het tweetal was betrapt door een getuige, die had gezien hoe ze een raampje van het afhaalpunt van Villa De Frit in de Fonteinstraat insloegen. Hij zette de politie samen met andere getuigen op het juiste spoor. De twee jongemannen worden er van verdacht om eerder die nacht ingebroken te hebben in eetcafé Optimist op de Vismarkt  waar een tablet werd gestolen en in supermarkt Origin’o in Craenendonck, waar ecocheques werden gestolen. Ze zouden ook de camera van hotel Ibis in de Brusselsestraat stuk hebben gemaakt en ingebroken hebben in kapsalon Royal 2 in de Brusselsestraat, waar meer dan €2500, drie trimtoestellen en een trui werden ontvreemd. De nacht voordien was vermoedelijk hetzelfde tweetal net kunnen ontkomen aan de politie na een inbraak in bakkerij Alexandre in de Diestsestraat en een poging tot inbraak in Fresh Atelier in de Diestsestraat.

Bij hun arrestatie hadden de twee verdachten ecocheques bij die gestolen waren bij Origin’o en de tablet die gestolen was in de Optimist. Ze hadden ook een veiligheidshamer bij zich. De (pogingen tot) inbraken waarvan zij worden verdacht, gebeurden door middel van het inslaan van een glazen toegangsdeur of –raam.

De Lokale Opsporingsdienst van PZ Leuven onderzoekt of de twee ook iets te maken hebben met andere inbraken volgens dezelfde modus operandi de afgelopen nachten.

 De jongemannen stelden zich na hun arrestatie heel weerspannig op naar de politie en werkten niet mee. Uit het onderzoek bleek dat beide verdachten als minderjarigen beschouwd moeten worden. Het parket vorderde de jeugdrechter die hen op 24 september liet voorleiden. De twee minderjarige verdachten, die illegaal in België verblijven en geen gekende woonplaats hebben, werden geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.

Lees meer over