Verdachte van inbraken naar gesloten jeugdcentrum

31 augustus 2020 | 16u29 | Gepost door annpeeters
Speurhond vindt inbreker
De politie van Leuven arresteerde op vrijdag 28 augustus in de Privaatweg in Wijgmaal een 14-jarige jongen die verdacht wordt van minstens vier (pogingen tot) inbraken op 3 , 5 en 28 augustus.

De jongen werd aangetroffen in de struiken van school De Zonnewijzer na een klopjacht waarbij ook de politiehelikopter werd ingezet. Een bewoonster van de Acht Meistraat waarschuwde rond 14 uur de politie toen ze merkte dat er was geprobeerd om in te breken bij de buren. Een raam op de gelijkvloerse verdieping was beschadigd maar de inbrekers waren niet in de woning geraakt. Verschillende getuigen meldden zich bij de politie en gaven een omschrijving van de twee verdachten. Eén verdachte jongen werd gevat. Van zijn kompaan was geen spoor meer.

De politie kon de tiener ook in verband brengen met drie andere inbraken in Wijgmaal op 3 augustus in de Casinolaan en de Kapellestraat en tussen 5 en 7 augustus in de H. Wittebolsstraat. De inbraken werden gepleegd volgens dezelfde modus operandi. Telkens werden twee jonge verdachten gezien. Bij deze inbraken werd wel buit gemaakt, onder andere juwelen, een bril, geld en parfum.

Het parket vorderde de jeugdrechter die de jongen plaatste in een gesloten jeugdinstelling. De lokale recherche van PZ Leuven onderzoekt of de jongen ook in aanmerking komt voor andere inbraken in de omgeving tijdens de afgelopen weken.

Lees meer over