Verdacht pakje bestemd voor de politie

9 september 2019 | 17u16 | Gepost door redactie
Verdacht pakje bestemd voor de politie
Maandag omstreeks de middag meldde een medewerker van bpost dat hij in een postbus die hij had geleegd, een verdacht pakje had aangetroffen dat voor de politie bestemd was. Het ging om een hermetisch afgesloten pakje omwikkeld met papierkarton met daarop enkel de vermelding politie. Er zaten geen postzegels op het poststuk, geen poststempels, geen […]
Het bericht Verdacht pakje bestemd voor de politie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Maandag omstreeks de middag meldde een medewerker van bpost dat hij in een postbus die hij had geleegd, een verdacht pakje had aangetroffen dat voor de politie bestemd was. Het ging om een hermetisch afgesloten pakje omwikkeld met papierkarton met daarop enkel de vermelding politie. Er zaten geen postzegels op het poststuk, geen poststempels, geen gegevens van een afzender.

Het pakketje werd in een veilige zone in het politiegebouw opgeborgen, ver weg van het personeel. De brandweer voerde een eerste controle uit en de metingen gaven aan dat er geen gevaarlijke stoffen in het spel waren. Vervolgens werd een beroep gedaan op de Civiele Bescherming om het pakket met onbekende inhoud op te halen. Dat gebeurde echter niet vooraleer de ontmijningsdienst van de landmacht eerst voor de zekerheid controleerde of er geen explosieve stoffen in het pakje zaten. Een X-ray uitgevoerd door de ontmijners maakte duidelijk er behalve een gsm niets in het pakje zat.

Eenmaal het pakje was opengemaakt werd ook een briefje gevonden, waarop vermeld stond ‘gevonden in het station van Aarschot’.

Het bericht Verdacht pakje bestemd voor de politie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over