Ventilatie in publieke gebouwen in Leuven

co2 meter
Vlaams volksvertegenwoordiger en Leuvens gemeenteraadslid Karin Brouwers stelde op de gemeenteraad de vraag hoe de stad de ventilatie in publieke gebouwen aanpakt. Ze is bezorgd om de luchtkwaliteit in alle publieke gebouwen.

Gisteren kreeg ik van Leuvens schepen Wadera een schriftelijk antwoord op mijn vraag die geagendeerd stond op  de gemeenteraad van 31 mei. Ik wilde namelijk weten of de stad Leuven in het kader van de heropstart van het publieke leven de luchtkwaliteit onderzoekt in publiek toegankelijke gebouwen en welke maatregelen zullen worden genomen om die te verbeteren. Tijdens de pandemie is immers duidelijk geworden dat ventilatie van binnenruimtes van bijzonder belang is om besmettingen met het Coronavirus te vermijden.

Schepen Lalyn Wadera liet weten dat er tot midden juli een wetenschappelijk verantwoorde testfase loopt in het zwembad van Kessel-Lo, het SLAC, de stadswerkplaatsen en de gemeenteraadszaal. In de loop van augustus zal de dienst gebouwen de uitrol van CO2-meters in alle stadsgebouwen en verdere voorstellen uittekenen.

“Na meer dan anderhalf jaar digitale gemeenteraden zal het fijn zijn om na de zomer hopelijk opnieuw in het vertrouwde stadhuis te mogen vergaderen met de collega’s die we enkel op het scherm zagen. Maar ik hoop ook dat die slimme aanpak voor de luchtkwaliteit in onze stadsgebouwen wordt gedeeld met de vele verenigingen die zelf lokalen beheren, zoals jeugdlokalen en parochiezalen, zodat ook daar tegen het najaar weer tal van activiteiten kunnen doorgaan op een veilige manier”, zegt Karin Brouwers. 

 

Lees meer over