Veel inbreuken tijdens politieacties

30 juni 2019 | 13u54 | Gepost door redactie
Dronken vrouw trapt naar dokter die bloedproef moet afnemen
Vrijdagnacht zette de Leuvense politie zestien extra personeelsleden in voor een actie ‘Veiligheid in het Centrum’. Dergelijke acties werken zowel preventief als repressief. De zichtbare aanwezigheid wierp alleszins vruchten af, want het bleef al bij al een rustige uitgaansnacht.
Het bericht Veel inbreuken tijdens politieacties verscheen eerst op Leuven Actueel.

De inzet van een drugshond zorgde er wel voor dat er zeventien mensen betrapt werden met drugs op zak. Ze hadden vooral kleine hoeveelheden cannabis mee, maar er werd ook cocaïne aangetroffen. Algemene overlast, voornamelijk wildplassen, werd aangepakt met negentien Gemeentelijke Administratieve Sancties.

Zaterdagavond hield de Verkeersdienst van de Leuvense Politie een alcoholactie. Twaalf medewerkers van de Politiezone Leuven lieten in het totaal 227 bestuurders blazen op het Engels Plein en later op de Diestsevest. Negen bestuurders hadden te veel gedronken en moesten hun rijbewijs inleveren. Ondertussen hadden de verkeersagenten ook oog voor andere verkeersinbreuken. Er werden negentien parkeerboetes uitgeschreven en ze betrapten bestuurders op het niet dragen van de veiligheidsgordel, op het gebruik van de gsm achter het stuur, op ongeschikte motorkledij en één bestuurder werd betrapt terwijl hij door het rode verkeerslicht reed.

Het bericht Veel inbreuken tijdens politieacties verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over