Vanaf maandag verkeershinder door werken Aarschotsesteenweg ter hoogte van Compostweg

21 februari 2020 | 18u26 | Gepost door redactie
Vanaf maandag verkeershinder door werken Aarschotsesteenweg ter hoogte van Compostweg
Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag 24 februari met werken op de Aarschotsesteenweg in Leuven, ter hoogte van de Compostweg, de toegang naar het recyclagepark Ecowerf. Er wordt een oversteekplaats aangelegd en de fietspaden worden aangepast voor meer verkeersveiligheid. De werken duren tot eind maart. Het verkeer kan er altijd door in beide richtingen. Enkele honderden meters verderop, op de Aarschotsesteenweg tussen het viaduct en het kruispunt met het Vuntcomplex, start Wegen en Verkeer begin maart ook met de aanleg van nieuwe fietspaden.
Het bericht Vanaf maandag verkeershinder door werken Aarschotsesteenweg ter hoogte van Compostweg verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op dit moment ligt er geen oversteekplaats voor voetgangers over de Aarschotsesteenweg ter hoogte van de Compostweg. Wegen en Verkeer legt er een middeneiland aan, zodat voetgangers in de toekomst op een veilige manier de gewestweg in twee bewegingen kunnen oversteken. De fietspaden ter hoogte van het kruispunt worden ook aangepast.

Werken tot eind maart

De werken ter hoogte van de Compostweg duren tot eind maart. De werken worden gefaseerd uitgevoerd, om de hinder voor het verkeer te beperken. Tijdens de werken wordt er plaatselijk één rijstrook ingenomen ter hoogte van de Compostweg. Het verkeer kan wel altijd in beide richtingen langs de werfzone over de twee resterende rijstroken.

Werken tussen viaduct en Vuntcomplex vanaf begin maart

Wegen en Verkeer werkt vanaf begin maart ook iets verderop, op de Aarschotsesteenweg tussen het viaduct van Wilsele en het kruispunt met het Vuntcomplex. Hier legt Wegen en Verkeer nieuwe fietspaden aan langs beide kanten van de gewestweg. Vanaf begin maart wordt de Aarschotsesteenweg tussen het viaduct en het Vuntcomplex daarom afgesloten voor het autoverkeer richting Leuven. Auto’s in de richting van Aarschot kunnen wel steeds gebruik maken van de Aarschotsesteenweg. Voor fietsers en voetgangers wordt in beide richtingen een doorgang voorzien. De werken aan de fietspaden duren tot eind maart 2020.

Weekend van 3, 4 & 5 april: Aarschotsesteenweg en Vuntcomplex volledig afgesloten

In april sluit Wegen en Verkeer de Aarschotsesteenweg ter hoogte van het viaduct gedurende twee weekends volledig af voor het verkeer. In het weekend van vrijdagavond 3 april tot en met zondagavond 5 april wordt Aarschotsesteenweg, inclusief het kruispunt met het Vuntcomplex en het Vuntcomplex tot aan de spoorwegbrug afgesloten. Tijdens dit weekend wordt de asfaltverharding volledig vernieuwd. Voor het verkeer komende van de Eénmeilaan zal er steeds één rijstrook in de rijrichting van Aarschot toegankelijk blijven.

Verkeershinder

 • Fietsers en voetgangers kunnen langs de werfzone in beide richtingen.
 • Autoverkeer wordt omgeleid via de E314.
  • ​Het verkeer ten zuiden van de afsluiting wordt omgeleid naar het op-en afrittencomplex van Leuven (nr. 15) via de Aarschotsesteenweg (N19), de ring rond Leuven (R23) en de Koning Boudewijnlaan (N264).
  • Het verkeer ten noorden van de afsluiting wordt omgeleid naar het op- en afrittencomplex van Holsbeek (nr.21) via de Aarschotsesteenweg (N19) en de Steenweg op Holsbeek (N229).

Weekend van 18 & 19 april: Aarschotsesteenweg volledig afgesloten

In het weekend van 18 & 19 april plaatst Wegen en Verkeer vanop de Aarschotsesteenweg nieuwe brugliggers voor het viaduct. De pijlers werden vorig jaar gebouwd. Hierop worden de nieuwe brugliggers geplaatst. Om dit te doen, moeten op de Aarschotsesteenweg grote hijskranen geïnstalleerd worden. Daarom moet de Aarschotsesteenweg ook in het weekend van 18 & 19 april volledig afgesloten worden.

Verkeershinder

 • Fietsers en voetgangers kunnen langs de werfzone in beide richtingen.
 • Autoverkeer wordt omgeleid via de E314.
  • ​Het verkeer ten zuiden van de afsluiting wordt omgeleid naar het op-en afrittencomplex van Leuven (nr. 15) via de Aarschotsesteenweg (N19), de ring rond Leuven (R23) en de Koning Boudewijnlaan (N264).
  • Het verkeer ten noorden van de afsluiting wordt omgeleid naar het op- en afrittencomplex van Holsbeek (nr.21) via de Aarschotsesteenweg (N19) en de Steenweg op Holsbeek (N229).

Het bericht Vanaf maandag verkeershinder door werken Aarschotsesteenweg ter hoogte van Compostweg verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over