Vanaf eind september werken op Naamsesteenweg in Meerdaalwoud

9 augustus 2021 | 08u46 | Gepost door annpeeters
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Dit najaar neemt het Agentschap Wegen en Verkeer de Naamsesteenweg (N251) in het Meerdaalwoud onder handen. “Tussen de E40 en de grens Leuven/Oud-Heverlee vernieuwen we de volledige rijweg en de fietspaden. Na de werken fiets je er over een comfortabel nieuw fietspad, met een groene haag tussen jou en de auto’s”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Volgens de huidige planning duren de werken van eind september tot eind november 2021.

De afgelopen jaren investeerde de Vlaamse overheid volop in het Meerdaalwoud. Twee ecoducten - op enkele kilometers van elkaar - zorgen ervoor dat dieren veilig oversteken van de ene kant van het woud naar de andere. Ook de fietsinfrastructuur ging er stevig op vooruit. Ter hoogte van de Torenvalk ligt sinds maart 2019 een fiets- en voetgangersbrug en zowel langs de Expresweg (N25), de Naamsesteenweg (N251) als de Waversebaan kwamen in het recente verleden nieuwe fietspaden. 

Haag tussen fietsers en auto’s

De zwakke schakel in het netwerk aan fietspaden is het fietspad langs de Naamsesteenweg (N251) tussen de E40 en de grens Leuven/Oud-Heverlee. Daar komt dit najaar verandering in. Over een afstand van 1,2 kilometer wordt de rijweg en het fietspad helemaal vernieuwd. Met een groene haag tussen fietsers en auto’s gaat ook de veiligheid erop vooruit. 

Omleiding via Expresweg

In augustus 2021 haalt nutsmaatschappij Fluvius de verlichting weg langs dit stuk van de Naamsesteenweg. Wegen en Verkeer start dan eind september met haar werken. Die duren volgens de huidige planning tot eind november. Gedurende die twee maanden wordt de Naamsesteenweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer tussen Oud-Heverlee en Leuven kan gebruik maken van de Expresweg (N25) en de op- en afrittencomplexen van de E40. Voor fietsers wordt een korte, lokale omleiding aangeduid tijdens de werken. 

Lees meer over