Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo

22 mei 2020 | 16u23 | Gepost door redactie
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Van maandag 25 mei tot en met vrijdag 29 mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de Diestsesteenweg (N2) in Kessel-Lo, ter hoogte van de Meikeverstraat. Er wordt een nieuwe asfaltlaag aangelegd. Tijdens de werken, die buiten de spits plaatsvinden, kan het verkeer blijven gebruik maken van de Diestsesteenweg. Er komen tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de werken, zodat het verkeer beurtelings langs de werfzone kan rijden.
Het bericht Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo verscheen eerst op Leuven Actueel.

De werken gebeuren in het kader van de verlenging van de Meikeverstraat door de stad Leuven. Deze straat werd doorgetrokken tot op de Diestsesteenweg, voor een betere bereikbaarheid van de wijk ‘Vlierbeekveld’. Het Agentschap Wegen en Verkeer verzorgt de aansluiting van de nieuwe Meikeverstraat op de gewestweg Diestsesteenweg.

Laatste werken in mei 2020
De aansluiting van de nieuwe Meikeverstraat op de Diestsesteenweg werd eind 2019 gerealiseerd. Wegen en Verkeer moest enkel nog de bovenste asfaltlaag vernieuwen. Dit moet gebeuren in ideale weersomstandigheden, wat eind vorig jaar niet het geval was. Daarom voert Wegen en Verkeer de asfalteringswerken dit voorjaar uit.

Werken gebeuren buiten de spitsuren
De asfalteringswerken gebeuren tussen maandag 25 mei en vrijdag 29 mei. Om zo weinig mogelijk hinder voor het verkeer te veroorzaken, gebeuren de werken enkel buiten de spitsuren. Het verkeer kan altijd gebruik maken van de Diestsesteenweg. Ter hoogte van de werken worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst, zodat het verkeer er beurtelings langs de werf kan rijden.

Het bericht Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over